Italia. Un român s-a dus să obțină Venitul de Cetățenie cu acte false. A ieșit doar cu cătușe din oficiul poștal

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român a fost reținut în Italia, după ce a încercat să obțină Venitul de Cetățenie cu acte false.  

Carabinierii din Pietramontecorvino, o comună din Provincia Foggia, au arestat un cetățean român, deja cunoscut de Poliție, fiind acuzat de deținere ilegală a unui document de identitate contrafăcut, primire de bunuri furate, utilizarea unui fals și tentativă de înșelăciune.

Directorul unui oficiu poștal a fost cel care a sesizat înșelătoria

 

Totul a început de la vigilența directorului unuia dintre oficiile poștale din în zona Lucerino, care a avut unele suspiciuni cu privire la cererea depusă de român pentru a obține venitul de cetățenie, relatează publicația locală Foggia Reporter.

Românul s-a prezentat la ghișeu cu un certificat de reședință pentru cetățenii UE plin de erori de ortografie și completat cu o ștampilă din Municipalitatea Ordona (FG). Știind că în zonă au mai fost cazuri de acest fel, șeful oficiului poștal a sunat la 112 și a anunțat autoritățile.

Oamenii legii au decis însoțirea bărbatului la secția de poliție și deschiderea unei anchete amănunțite.

Românul era căutat de poliție încă din 2012

 

După ce au interogat bazele de date ale Interpol și ale poliției din alte țări și regiuni ale Italiei, agenții au descoperit nu doar că certificatul de rezidență era fals, însă suspectul deținea și o carte de identitate falsificată.

Totodată, carabinierii au descoperit că bărbatul avea pe numele său un mandat de arestare emis de Curtea de la Milano, fiind nevoit să execute pedeapsa de 9 luni de închisoare pentru infracțiunile de primire de bunuri furate și transportarea instrumentelor de efracție, comise în 2012 în zona Milano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel