Italia. Un român infectat cu COVID a plecat de acasă. A fost luat pe sus de carabinieri și riscă 5 ani de închisoare pentru gestul său

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Italia. O româncă este dată dispărută de o lună de zile. Suspectul principal pentru dispariția femeii este chiar iubitul ei
Italia. O româncă este dată dispărută de o lună de zile. Suspectul principal pentru dispariția femeii este chiar iubitul ei

Un român care a fugit din carantină riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani. Bărbatul primise rezultatul testului la COVID-19, acesta fiind pozitiv. A fost nevoie de intervenția carabinierilor pentru a-l duce înapoi la domiciliu. 

Un român în vârstă de 30 de ani rezident în localitatea Oderzo (Veneto) a decis să ignore măsurile de carantină obligatorie impuse de autoritățile italiene și a părăsit domiciliul, punând astfel în pericol sănătatea celor din jur. Pentru gestul său, românul va fi trimis în judecată și riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 1 până la 5 ani.   

Potrivit publicației Treviso Today, în dimineața zilei de luni, 31 august, în ciuda ordinului de a rămâne acasă, deoarece a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, bărbatul a decis să meargă la Clinica San Tiziano din Oderzo pentru a solicita mai multe informații.

Atunci când l-au văzut în clinică, personalul sanitar și medicul său generalist i-au solicitat să se întoarcă la domiciliu cât mai repede. În momentul în care a refuzat, angajații clinicii au chemat carabinierii.

Din fericire, bărbatul se pare că nu a intrat în contact cu alți oameni care așteptau să fie examinați. Totuși, potrivit sursei citate, românul va fi denunțat la Parchetul din Treviso.

"Încălcarea intenționată a interdicției din partea persoanelor supuse măsurii carantinei de a părăsi domiciliul pentru că au fost diagnosticate pozitiv, se pedepsește cu pedeapsa menționată la articolul 452, primul paragraf, nr. 2, din Codul Penal (închisoare de la 1 la 5 ani)”, potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătății din Italia.

roman italia carantina

roman italia a fugit din carantina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel