Italia. Un român, fără mască, a speriat trecătorii. Carabinierii, în alertă 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția de Stat a fost alertată, ieri seara, de mai mulţi trecători, cu privire la un bărbat care se plimba pe străzile din Trieste (oraș în nord-estul Italiei, capitală a regiunii Friuli-Venezia Giulia și a provinciei Trieste) fără a avea mască de protecţie.

 

Ajunşi la faţa locului, carabinierii l-au oprit, în via Ghega, pe bărbatul care a refuzat să se legitimeze. Mai mult, a refuzat să pună masca de protecţie, ameninţând oamenii legii.

Din acest motiv, a fost condus la secţia de poliţie, unde s-a stabilit că este cetăţean român, născut în anul 1992, scrie triestecafe.it. La sediul poliției, românul a fost amprentat şi sancționat. Reamintim că, începând cu data de 18 octombrie 2020, autoritățile italiene au adoptat noi măsuri restrictive pentru a limita infectarea cu virusul Sars-Cov-2.

Astfel, până la 13 noiembrie, este obligatorie, pe întreg teritoriul italian, purtarea măștii în aer liber, în prezența altor persoane. Purtarea măștii este, de asemenea, obligatorie în toate spațiile închise, cu excepția locuințelor private. Se recomandă utilizarea măștilor și în locuințele private, în cazul în care sunt prezente persoane care nu conviețuiesc.

De la obligativitatea purtării măștii de protecție sunt exceptate următoarele categorii: persoanele care desfășoară activități sportive, copiii cu vârsta până la 6 ani, persoanele cu patologii și dizabilități incompatibile cu folosirea măștii, precum și cei care prin interacțiunea cu persoanele menționate anterior se regăsesc în aceeași situație de incompatibilitate. Este obligatorie păstrarea distanței de siguranță de cel puțin un metru între persoane.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel