Italia. Un român, deranjat de țipete copilului, și-a amenințat vecinii: "Dacă nu încetați să faceți zgomot, vă omor pe toți" 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Pexels
sursa foto: Pexels

Un muncitor român, de 40 de ani, a ajuns în instanță, fiind acuzat de hărțuire, după ce și-a amenințat vecinii, cu care locuia dintr-un bloc de locuințe din Sassoferrato. Evenimentele au avut loc în perioada august 2016 și octombrie 2018.

 

Potrivit acuzării, românul era deranjat de plânsetele copilului vecinilor. "Fă-l pe puștiul ăla să nu mai plângă, altfel vin acolo și vă arunc pe tine și pe el de pe terasă", "Dacă nu încetați să faceți zgomot, vă omor pe toți" - acestea sunt amenințările pe care românul de 40 de ani le-a adresat vecinilor săi. 

Bărbatul, reprezentat de avocatul Ruggero Benvenuto, a ajuns în proces, fiind acuzat de hărțuire. Foștii săi vecini, care între timp s-au mutat, au depus o plângere penal, fiind reprezentați de avocatul Laura Versace. În august 2016, victimele, mama, în vârstă de 27 de ani, și tatăl, 32 de ani, aveau un copil mic. În fața judecătorului Carlo Cimini, cei doi vecini au depus mărturie, relatând că au primit amenințări și insulte din partea inculpatului, scrie outline.com.

"Fiul nostru era cel care plângea. Nu am pornit niciun aparat electrocasnic după ora 22.00. Într-o zi a intrat în casă noastră pentru a vedea dacă aveam mașina de spălat pornită. Ne era frică să urcăm pe scări", a declarat, în fața magistraților, bărbatul de 32 de ani Înainte de plângerea depusă de cei doi părinți ai copilului, românul a reclamat carabinierilor că de la etajul superior se aud zgomote deranjante.  Nu plânsetele copilului îl deranjau, ci țipetele celor doi adulți care se certau mereu. Prin urmare, bărbatul de 40 de ani a depus plângere împotriva cuplului pentru hărțuire. În cadrul audierii, apărarea a prezentat un CD audio în care se aud țipetele vecinilor. "Sunt convins că adevărul va ieși la iveală", a declarat avocatul Benvenuto. Următoarea audiere va avea loc la 17 februarie.

 

Italia. Român, găsit spânzurat în penitenciarul unde își ispășea pedeapsa

 

O nouă sinucidere s-a fost înregistrat în închisorile din Italia. De la începutul anului opt deținuți și-au încheiat socotelile cu viața în penitenciarele din Campania. În total 36 de persoane încarcerate s-au sinucis, într-un singur an, în penitenciarele din Italia. Un român, S.I., a fost spânzurat duminică seara în închisoarea din Secondigliano. Bărbatul, un român, în vârstă de 34 de ani, a ajuns la penitenciarul Secondigliano în urmă cu aproape un an;. Acesta fusese transferat din închisoarea din Torino. Românul era acuzat de infracțiunea de jaf și nu avea de executat o pedeapsa mare de privațiune de libertate. Acesta ar fi fost eliberat în anul 2024.

Românul a mai încercat să se sinucidă în urmă cu o lună, tăindu-și venele. Duminică seară a ales să se spânzure. El nu s-a opus faptului că se afla în închisoare, ci faptului că a fost transferat la atâția kilometri de familia sa, lucru care a făcut imposibil orice contact cu cei dragi. Rudele tânărului de 34 de ani locuiesc în Germania și, cât timp S.I. a fost închis la Torino, au reușit chiar să îl viziteze.  Călătoria la Secondigliano era peste puterile lor. Așa că, fiind într-o singurătate totală, românul a decis să facă un gest extrem și disperat. Personalul și conducerea închisorii Secondigliano i-au înțeles neliniștea și i-au garantat asistența unui psiholog. Dar acest lucru nu a fost suficient, scrie ilriformista.it.

"Din păcate, frecvența deceselor, prin sinucidere, în închisori nu provoacă șoc, consternare sau indignare. Nu dezvoltă campanii de prevenire și de conștientizare pe tema închisorilor. Această sinucidere într-o celulă readuce în prim plan problema teritorialității pedepsei și a numărului mare de deținuți care, deși nu au în spate infracțiuni deosebit de grave, își ispășesc pedeapsa în penitenciare prea îndepărtate de orașele lor de origine. Acest lucru face imposibilă comunicarea cu familiile lor și le accentuează singurătatea detenției până o transforma într-o pedeapsă suplimentară. Indiferența autorităților duce la creșterea numărului de sinucideri în închisori. Nimeni nu cercetează cauza acestor sinucideri, pentru a le putea preveni pe viitor", a spus Samuele Ciambriello, un avocat din Campania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel