UPDATE. Belgia. Cadavrul unui șofer român, depistat în cabina TIR-ului după câteva zile de la deces: Repatrierea trupului, o problemă complicată

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Corpul neînsuflețit al unui șofer român de camion a fost găsit, luni dimineață, în cabina unui camion parcat în Kuurne. Bărbatul în vârstă de 52 de ani a murit din cauze naturale. Acum sunt probleme cu repatrierea trupului din cauza tipurilor de asigurare.

Un român (52 de ani) a fost găsit mort de mai multe zile în cabina TIR-ului. Victima a fost descoperită luni, în jurul orei 8.00, pe terenul companiei de Saint-Gobain/Glorieux din Kortrijksestraat, în Kuurne.

Serviciile de urgență s-au deplasat de îndată la fața locului, dar a fost în zadar. Șoferul era deja decedat, posibil încă de vineri seara. Acesta și-a sunat angajatorul pentru a-i spune că se simte rău. Camionagiul a fost sfătuit să consulte un medic a doua zi. Se pare că bărbatul nu a făcut acest lucru, posibil să fi murit deja până atunci. Nici după aceea angajatorul său nu a putut da de el.

 

Cadavrul unui șofer român, depistat în cabina TIR-ului după câteva zile de la deces

 

Parchetul a trimis un medic pentru o primă examinare, dar totul a indicat că șoferul a murit din cauze naturale. Compania nu dorește să comenteze deocamdată cazul.

Acum, se pare că există o mulțime de probleme în ceea ce privește repatrierea corpului în România.

Atunci când o persoană din străinătate moare pe teritoriul Belgiei, cadavrul este transferat în țara de origine. Dar în acest caz nu este atât de simplu.

Camionul companiei de transport luxemburgheze ar fi asigurat pentru transfer, dar românul însuși nu ar fi fost asigurat.  O repatriere implică o factură costisitoare și tocmai aici intervin problemele. 

Trupul neînsuflețit al românului a fost depozitat, timp de mai multe zile, la o firmă de pompe funebre din Kuurne, care speră ca trupul să poată fi transportat săptămâna viitoare.

UPDATE 22.10.2021

Camionagiul român care a fost găsit mort în cabina sa din Kuurne în urmă cu câteva zile va ajunge în țara sa de origine, până la urmă. Documentele privind repatreierea au fost în sfârșit puse în ordine.

Până la începutul săptămânii viitoare, camionagiul decedat va fi transportat cu avionul în România. Asta a anunțat primarul din Kuurne, Francis Benoit. Până acum, au fost multe probleme cu asigurarea bărbatului, spre deosebire de cea a camionului, care era în regulă. Compania pentru care lucra camionagiul va rambursa până la urmă transferul.

 

Muncitor român, mort pe loc după ce a căzut în gol de la 8 metri

 

Nu este singurul român decedatîn Belgia în ultim perioadă. Un muncitor român, în vârstă de 64 de ani, a murit, săptămâna trecută, după un accident la locul de muncă, lângă Antwerp, regiunea Flandra din Belgia.

Potrivit primelor informații oferite de autorități, românul și-a pierdut viața în timpul lucrărilor de renovare a unei clădiri din Generaal Cabrastraat. Anchetatorii susțin că muncitorul român probabil că și-a pierdut echilibrul și a căzut de la aproximativ 8 metri, de pe o scară. 

„Poliția ne-a informat în jurul orei 13.15 că s-a întâmplat ceva”, a declarat purtătorul de cuvânt al Biroului Auditorului Muncii din Anvers, Pieter Wyckaert. „S-a dovedit că un muncitor român a căzut de pe o scară în Generaal Cabrastraat în timpul lucrărilor de renovare. Nu au existat martori care să fi văzut că se întâmplă, dar se pare că bărbatul a căzut de la 7 sau 8 metri înălțime. Colegii săi au încercat să-l resusciteze, dar în zadar. A murit pe loc”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel