Italia. Un român, deghizat în Moș Crăciun, a blocat traficul și a speriat trecătorii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un român, deghizat în Moș Crăciun, a blocat traficul și a speriat trecătorii
Italia. Un român, deghizat în Moș Crăciun, a blocat traficul și a speriat trecătorii

Drum blocat și  transportul în comun oprit: totul din cauza unui „Moș Crăciun”.  Scene, cu siguranță, inedite s-au desfășurat, joi dimineața, la Milano, unde un bărbat, îmbrăcat în Moș Crăciun, a tulburat ordinea publică.

Bărbatul a răsturnat multe coșuri de gunoi pe asfalt în via Gabbro. Moș Crăciun a început să se dea în spectacol, în jurul orei 8.45, când unii locuitori ai zonei au sunat la 112 cerând intervenția polițiștilor.

Ajunși la fața locului, agenții l-au identificat pe moș Crăciun, care s-a dovedit a fi un cetățean român, în vârstă de 50 de ani Oamenii legii l-au surprins pe bărbatul român, de 50 de ani care, înarmat cu un cuțit de bucătărie, scotocea prin coșurile de gunoi, pe care ulterior, le răsturna pe stradă, scrie milanotoday.it.

Gu greu au reușit polițiștii să-l liniștească pe „Moș Crăciun” care  le-a explicat că nu are un domiciliu și că doarme în zonă,î. Românul era supărat pe mâncarea aruncată la coșuri și că a reacționat urât. Ieșirea românului a blocat circulația autobuzelor pentru aproximativ cincizeci de minute, motiv pentru care acesta este cercetat în libertate, sub acuzația de întrerupere a serviciului public. 
 

La sfârșitul anului 2021, doi români au fost denunțați în Italia, după ce au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal.

 

Italia. Doi români reținuți în Italia, după ce au pescuit ilegal crap regal. Aveau portbagajul plin de pește

 

Doi români au fost denunțați în Italia, după ce au fost prinși în timp ce pescuiau ilegal. Printre speciile de pești capturate se numără și faimosul crap regal, o delicatesă.  

Incidentul s-a petrecut pe 30 decembrie, atunci când o patrulă a Poliției Locale din Ferrara a arestat și raportat doi pescari, ambii de naționalitate română. Braconierii operează de ani de zile pe râurile și canalele din zona Ferrara. Pe lângă plângerea legată de o cantitate de peste 50 de kilograme de pește braconat, celor doi români le-au fost confiscate toate echipamentele de pescuit.

Printre speciile de pește braconate se numără și faimosul crap regal, considerat de gurmanzi o adevărată delicatesă, potrivit presei locale.

 

Cei doi români au fost raportați de un trecător 

 

Plângerea a fost făcută de un bărbat care a trecut întâmplător în zona în care cei doi români pescuiau și a observat ce se întâmplă. O patrulă a Poliției Locale a ajuns la fața locului și i-a oprit pe cei doi pescari care tocmai pescuiau lângă Cassana, un cătun de la marginea Ferrarei.

Potrivit primelor constatări făcute de agenții Poliției Locale, cei doi români au fost depistați fără nicio autorizație și, după cum s-a menționat, au fost găsiți în posesia a peste 50 de kilograme de pește de diverse specii.

Peștele era înghesuit în șase pungi de plastic în portbagajul mașinii lor. O inspecție mai atentă a scos la iveală apoi prezența unei praștii, un indiciu tipic al unei activități de braconaj organizat precum cea desfășurată. Persoanele sunt responsabile de pagube considerabile aduse ecosistemului fluvial. Personalul Poliției Locale a contestat așadar regulile specifice privind pescuitul și au procedat la confiscarea instrumentelor folosite de cei doi pentru a pescui ilegal.

Înainte de a trece la formalitățile de rigoare, agenții Poliției Locale au salvat peștii care se aflau încă în viață la momentul intervenției, inclusiv, după cum s-a menționat, câteva exemplare de crap, reintroducându-le în apele din care fuseseră pescuiți ilegal.

 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel