Italia. Un român a mers să plătească amenda pentru mașina parcată neregulamentar, dar a rămas fără permis de conducere

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un român a mers să plătească amenda pentru mașina parcată neregulamentar, dar a rămas fără permis de conducere
Italia. Un român a mers să plătească amenda pentru mașina parcată neregulamentar, dar a rămas fără permis de conducere

Un tânăr, de 23 de ani, de origine română, poate fi numit ghinionistul lunii, după ce a rămas fără permis de conducere atunci când a mers să achite amenda pentru parcarea neregulamentară a automobilului. În plus, acesta s-a ales și cu dosar penal pentru contrafacerea actelor oficiale.

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, de origine română, a mers la poliție să-și recupereze mașina care fusese ridicată, după ce o parcase necorespunzător. Ajuns la Poliția Locală din Roma, tânărul a prezentat un permis de conducere care a trezit suspiciuni agenților.

Documentul prezentat de tânăr era un permis de conducere, emis de autorități din Republica Moldova. Chiar dacă la prima vedere părea a fi de o manoperă excelentă, reprodusă în așa fel încât să nu prezinte suspiciuni, agenții de la Poliția Locală  au făcut unele verificări suplimentare, scrie ilcorrieredellacitta.com.

Astfel, în urma verificărilor ulterioare, folosind instrumente speciale pentru depistarea documentelor false, agenții au putut constata infracțiunea.

Tânărul de 23 de ani s-a ales cu o plânge penală și cu sechestrarea permisului contrafăcut. În plus, și autovehiculul ar fi fost înmatriculat ilegal. Acum, agenții investighează ceea ce se presupune a fi o rețea care se ocupă de contrafacerii.

Italia. Un cuplu de români, acuzat de înmatricularea fictivă a vehiculelor. Cei doi aveau în acte 50 de mașini

 

Doi români sunt, pe hârtie, proprietarii a peste 50 de mașini second-hand, dar în realitate erau doar paravan pentru mașinile folosite pentru a comite infracțiuni.

Acest lucru a fost descoperit de carabinierii din Pianoro, din zona Bologna, care au denunțat un cuplu de români: el de 34, iar ea de 28 de ani. Ambii au la activ mai multe antecedente penale.

Acum cei doi români sunt acuzați de fals ideologic și înmatriculare fictivă a vehiculelor, scrie ANSA. Cercetările au început după numeroase sesizări privind furturi și alte infracțiuni contra proprietății, săvârșite în diverse zone ale Italiei. Infractorii foloseau mașini care, potrivit cercetărilor, erau înmatriculate pe numele unuia sau altuia dintre cei doi soți, care de fiecare dată nu aveau nicio legătură cu jafurile.

Ancheta a stabilit că cei doi români erau folosiți ca paravane. Niciunul dintre vehiculele înmatriculate pe numele lor nu a fost disponibile pentru ei. Potrivit celor reieșite, cuplul locuiește de câțiva ani cu copiii lor minori într-o cazare ocupată ilegal din orașul Bolognese.    

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel