Italia. Un oraș plătește câte 50 de mii de euro celor care vor să se mute aici

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Un oraș plătește câte 50 de mii de euro celor care vor să se mute aici
Italia. Un oraș plătește câte 50 de mii de euro celor care vor să se mute aici

Aproape fiecare țară, regiune, provincie, oraș sau comună din Italia au fost afectate de fenomenul de depopuare și migrație, în special din cauza perioadelor de criză.

 

Acest fenomen este prezent atât orașele mici, cât și în comune, din cauza tinerilor către migrează în metropole. Pentru a combate acest fenomen, mai multe orașe din întreaga lume oferă diverse stimulente și bonusuri celor care decid să se mute. Italia nu face excepție.

Municipalitatea Santo Stefano di Sessanio, situată în regiunea Abruzzo, în partea de sud a masivului Gran Sasso d'Italia, a început, de ceva timp o politică destul de precisă în acest sens. În anul 2020, municipalitatea a lansat un proiect prin care oferă sprijin economic celor care vor să se mute în localitate. Până în prezent, au fost depuse 1500 de cereri, deoarece administrația locală a decis să ofere diferite bonusuri și ajutoare care pot depăși lejer suma de 50 de mii de euro, celor care aleg să se mute în acest loc, considerat unul dintre cele mai frumoase din Italia.

La ora actuală, în Santo Stefano di Sessanio locuiesc puțin peste 100 de locuitori și, de mai mulți ani, suferă de o scădere a populației, a cărei vârstă medie este deja trecută de 60 de ani. Noua generație a decis să părăsească comuna pentru a se muta în altă parte, scrie socialperiodico.it.

 

Condiții puse de municipalitate

 

Există câteva cerințe, pe care cei care aplică la acest program trebuie să le respecte. În primul rând, trebuie să fie cetățean italian sau al altui stat din Uniunea Europei. Cei din afara UE trebuie să dețină un permis de ședere în Italia. În al doilea rând, trebuie să garanteze că vor munci și nu vor părăsi localitatea cel puțin 5 ani.

Inițiativa administrației locale ar trebui să dureze cel puțin până în noiembrie 2021 și cel mai probabil această inițiativă va servi ca exemplu pentru alte localități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel