Italia. Bonusuri pentru badante și muncitori sezonieri de până la 1.000 euro. Lista regiunilor și condițiile

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Îngrijitorii și muncitorii sezonieri se numără printre categoriile care vor primi bonusuri consistente începând de astăzi, în Italia.

Regiunile din Italia ies cu resurse proprii pentru a restabili categoriile de muncă și familiile neajutate de decretul „Sostegni” al guvernului Draghi sau pentru a suplimenta compensația cu bonusuri de până la 1000 de euro pentru lucrătorii independenți, precum și indemnizații pentru menajere, îngrijitori, angajați din sectorul turistic și lucrători sezonieri. Acestea sunt compensații pentru pierderile suferite de lucrători, familii și întreprinderi mici în timpul închiderii parțiale sau totale a activităților în lunile de stare de urgență în pandemie.

În Lazio se anunță un bonus de 600 de euro pentru menajere, îngrijitori, lucrători sezonieri, întreprinderi mici și turism. Cererea se va depune de astăzi, 6 aprilie 2021 până la data de 5 mai 2021. Astfel, rezidenții sau cei cu domiciliul în Lazio vor putea solicita sprijinul pus la dispoziție de Regiune pentru un total de 30 de milioane de euro. Acesta este un bonus de 600 de euro care va merge pentru menajere, îngrijitori și babysitter pentru categoria lucrătorilor casnici, pentru muncitorii sezonieri, lucrătorii de divertisment, colaboratori sportivi, freelanceri cu TVA, angajați din arhive și biblioteci, angajați al producțiilor video, muzicale și cinematografice, operatorii de turism, agenții de turism și ghizi turistici, centre de îngrijire personală, târguri și agenții de căsătorie.

Cererile trebuie depuse exclusiv online, utilizând formularele puse la dispoziție de portal în secțiunea „Detaliu numărul de determinare G03335 din 26 martie 2021” disponibil pe site-ul web al Regiunii Lazio în „Instruire” și „Documente administrative”. În interior sunt disponibile toate cerințele pentru depunerea cererii care, pentru asistenții la domiciliu și îngrijitorii, prevede adăugarea unui contract de muncă de peste 10 ore pe săptămână care să înceapă cel puțin cu data de 23 februarie 2020.

 

Bonusuri pentru îngrijitori în Lombardia

 

Companiile mici afectate în mod deosebit de restricțiile măsurilor anti-coronavirus sunt beneficiarii fondurilor puse la dispoziție de regiunea Lombardia. Acesta este un bonus de 1000 de euro brut care poate fi obținut prin înregistrarea la Dote Unica Lavoro a regiunii până la data de 30 aprilie 2021 și trimiterea unei cereri prin portalul regional („Regiunea Lombardia”, „Servicii și informații”, „Cetățeni” , „Profesionist în muncă și formare profesională”, „Dote Unica Lavoro”, Faza IV - Lucrători fără număr TVA ”) până la 30 iunie 2021.

Bonusuri pot să primească și cei cu contracte de muncă ocazionale sau cu contract de cesiune drepturi de autor cu condiția ca aceștia să nu primească venituri din muncă sau pensie.

De asemenea, Lombardia pune la dispoziție 11 milioane de euro pentru îngrijitorii și pentru cei care se ocupă de asistența familială pentru persoanele cu dizabilități. În următoarele zile, Regiunea ar trebui să emită un apel suplimentar de 25 de milioane de euro pentru familiile care au cel puțin un copil minor și care au suferit reduceri de venit ca urmare a stării de urgență.

 

Bonusuri pentru îngrijitori și babysitter în Campania, Liguria și Veneto

 


Bonusurile în favoarea persoanelor care au grijă de persoanele cu dizabilități sunt prevăzute și de Regiunea Campania, care a alocat 12 milioane de euro pentru sprijinul îngrijitorilor. Pentru a aplica, este necesar să accesați site-ul web al Regiunii Campania, accesând „Politici sociale, sprijin pentru familii fragile și cetățeni”.

Regiunea Liguria a prevăzut bonusul pentru îngrijitori pentru familiile cu Isee nu mai mult de 35.000 de euro, cu un bonus cuprins între 150 și 500 de euro. Umbria oferă bonusul de babysitter pentru copiii cu vârsta de până la 12 ani: variază de la minimum 400 de euro la cel mult 800 în funcție de numărul de copii în limita a 50.000 de euro.

Există numeroase cereri de oferte în favoarea familiilor: în Veneto accentul este pus pe „reconcilierea” muncii cu familia, cu un bonus de 200 de euro timp de zece luni pentru familiile cu copii sub 14 ani.

În Friuli Veneția Giulia este posibil să solicitați cardul de familie pentru familiile cu minori de la 3 la 14 ani: contribuția variază de la 150 la 575 euro pentru rambursarea cheltuielilor pentru servicii de îngrijire și socio-educațională. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul web al regiunii, pe pagina „Politici familiale”.

Regiunea Lazio oferă un bonus de până la 800 de euro pentru înregistrarea copiilor de la 0 la 3 ani la tabere de vară sau activități similare, cum ar fi babysitting, de 500 de euro pentru intervalul de 4-5 ani, până la 300 de euro pentru adolescenții de la 12 ani până la 14 ani și 200 pentru grupa de vârstă 15-19.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App atunci când se întâmplă ceva important care privește românii din Italia, puteți intra în grupul de Whats App al cititorilor fideli din Diaspora ai StiriDiaspora, accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel