Italia. Un muncitor român, rănit de copacul pe care l-a tăiat. Un elicopter medical l-a dus urgent la spital

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Accident de muncă s-a produs, în pădurea de lângă Sorano, ieri dimineața. Un român, în vârstă de 47 de ani, care a fost chemat să taie o porțiune dintr-o pădure privată situată în Pian di Rena a fost zdrobit de un buștean.

Muncitorul român, de 47 de ani, ajunsese cu un coleg în pădurea privată, situată în Pian di Rena, o zonă de pădure, la câțiva kilometri de satul Sorano, lângă Pratolungo. Lucrarea înainte rapid, când ceva nu a mers bine și un buștean s-a prăbușit peste cei doi muncitori.

De fapt, un buștean care tocmai fusese tăiat s-a desprins din ham și l-a lovit unul dintre cei doi tăietori de lemne. Colegul său a încercat să-l elibereze de sub copac, dar nu a reușit.

Acesta a alertat polițiștii și salvatorii, care au ajuns, repede, la fața locului. Pompierii au fost cei care l-au eliberat pe bărbatul de 47 de ani de sub copacul care l-a strivit și l-au încredințat medicilor, scrie lanazione.it.

Medicii au chemat și un elicopter medical, care l-a transferat pe muncitor la spitalul Le Scotte din Siena. Bărbatul are mai multe fracturi laterale și  răni la brațe și față. La fața locului, au ajuns și inspectorii de muncă, care vor stabili cine se face vinovat de producerea accidentului de muncă. 

Un caz asemănător a avut loc anul trecut, în luna noiembrie în Austria, unde un român a murit, zdrobit de un copac.

 

Muncitor român, mort în Austria. Bărbatul de 38 de ani a fost strivit și n-a avut nicio șansă

 

Un muncitor român și-a pierdut viața în Austria, după ce a fost strivit de un copac. Bărbatul de 38 de ani efectua operațiuni de tăiere a lemnului. Este a doua tragedie de acest fel în numai o lună, accidentele fiind parcă trase la indigo.

Un român în vârstă de 38 de ani plecat să lucreze la tăiat de lemn în Austria nu se va mai întoarce acasă la familie. El și-a pierdut viața, după ce a fost strivit de un copac în timp ce lucra într-o pădure din Stiria.

Potrivit presei locale, tragicul accident s-a petrecut la Mariazell, districtul Bruck-Mürzzuschlag, în Stiria. Muncitorii silvici erau ocupați cu lucrări de tăiere a lemnului într-o pădure de munte din municipiul Mariazell, la o altitudine de 1.330 de metri. Trunchiurile de copaci erau trase în vale cu o macara pentru lemn, au informat polițiștii într-un comunicat de presă.

În cursul unei operațiuni, un muncitor silvic în vârstă de 38 de ani din România a operat telecomanda asociată utilajului respectiv. Când macaraua a fost acționată, un copac uscat care încă stătea în picioare a fost doborât în ​​lateral.

Copacul a căzut în direcția muncitorului forestier, care a fost lovit mortal. Potrivit primelor cercetări, colegii românului nu pot fi acuzați de neglijență în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel