Italia. Un muncitor român a murit, după ce a căzut de pe o schelă, de la zece metri

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un muncitor român în italia amenință că se aruncă de pe schele dacă nu își primește salariul. Reacția impresionantă a șefului șantierului
Un muncitor român în italia amenință că se aruncă de pe schele dacă nu își primește salariul. Reacția impresionantă a șefului șantierului

Un muncitor român, de 61 de ani, a murit, vineri dimineața, după ce a căzut de pe o schelă, de la o înălțime de zece metri într-un șantier din Bertoldi, un cătun al municipiului Lavarone. Ladislau Balogh, în vârstă de 61 de ani, cetățean român și rezident de mult timp în Veneto, a decedat pe loc.

Colegii românului povestesc că bărbatul lucra la una dintre cele două case, aflate în renovare. Era pe acoperiș, lângă o grindă de lemn, când s-a produs accidentul de muncă. Unii muncitori povestesc că victima s-a dezechilibrat și a căzut de pe acoperiș, alunecându-se între perete și schelă, apoi s-a lovit violent cu capul de pământ. Totul s-a întâmplat în jurul orei 10.45. Maistrul a fost cel care a dat alarma.

Pompierii, ambulanță și un elicopter medical din localitatea Lavarone au intervenit la fața locului, dar pentru bărbat nu s-a mai putut face nimic. Carabinierii și inspectorii de muncă urmează să verifice cine se face vinovat de producerea acestui incident fatal, scrie corrieredelveneto.corriere.it.

Primarul din Lavarone, Isacco Corradi, a ajuns și el la fața locului. „Aceasta este o veste tristă, care nu poate fi comentată. Problema deceselor pe șantiere ar trebuie să revină în atenția politicienilor: nu ar trebui să mori niciodată la locul de muncă", a declarat primarul. Tot vineri dimineața, au mai avut loc alte două accidente de muncă: unul la Cavizzano, în Val di Sole și unul la Cavedine, în Valle dei Laghi.

 

Un alt munictor român, în stare gravă, în urma unui accident la locul de muncă

 

Reamintim că un alt muncitor român este în stare gravă, după ce a căzut de la etajul al treilea de pe o schelă, în timp ce efectua niște reparații la un imobil din Ferarra, Italia. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, renova o casă. El a fost grav rănit la cap și în abdomen. Românul realiza lucrări de renovare la etajul trei al unei case când a căzut și s-a accidentat grav. Protagonistul accidentului grav la locul de muncă este un muncitor de 53 de ani, de origine română. Totul s-a întâmplat pe 5 septembrie, în Francolino, în Via Calzolai 360. Bărbatul se urcase pe o schelă iar, la un moment, și-a pierdut echilibrul în timp ce cobora de pe schelă. A căzut și s-a lovit de un scaun, provocându-și răni grave la cap și la abdomen. În Via dei Calzolai au sosit serviciile de urgență 118 cu o ambulanță și o mașină medicală, precum și Poliția de Stat. Personalul de urgență i-a acordat primele îngrijiri muncitorului român, apoi l-au transporta la camera de urgență din Cona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel