Italia. Un băiat român care luptă cu leucemia a avut parte de o surpriză emoționantă: „Este un mic erou!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Observator
Sursa foto: captură Observator

Un băiat român de 14 ani, stabilit cu familia în Italia, a avut parte de o emoționantă surpriză de sărbători. Apropiații i-au pregătit un cadou tânărului, care luptă cu leucemia.

Alin Bălan provine dintr-o familie numeroasă și, împreună cu cei 11 frați ai săi și părinții, stă într-un apartament din Latina, Italia. De 7 ani, băiatul luptă cu leucemia. A stat mai mult prin spitale, a urmat tratamente și chiar a făcut un transplant de măduvă, după ce una dintre surori s-a oferit donator.

În ultimele luni, Alin nu a mai putut ajunge la școală, tot din cauza tratamentelor pe care le-a urmat. Nu a renunțat însă la studii, iar profesorii au venit în această perioadă la el acasă, ca să-l ajute.

Acum, starea sa s-a îmbunătățit, iar el va reveni la școală în ianuarie. Pentru acest moment, apropiații i-au pregătit o surpriză. Mama băiatului i-a spus că vor merge să viziteze o cunoștință din Sabaudia, o localitate din apropiere.

Femeia l-a condus în schimb la un magazin din această localitate, unde îl așteptau profesori și membri ai unei asociații din zonă, care i-au pregătit o surpriză ce l-a emoționat. Alin a primit o bicicletă, cu care să poată merge la școală.

Cadoul se va dovedi foarte util, mai ales că distanța pe care elevul român o parcurge de acasă până la școală e considerabilă. Surpriza a fost pregătită cu complicitatea profesoarei băiatului, Micaela Paoletti.

„Alin e un mic erou, cu un curaj imens. Generos și hotărât, e un exemplu pentru cei de vârsta lui, e un băiat extraordinar”, a spus profesoara, potrivit Observator.

Băiatul a primit și echipament de protecție, pentru a merge cu bicicleta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel