Italia. Un autobuz a ars ca o torță la Roma. Mai multe mașini au fost avariate, iar pasagerii evacuați de urgență

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Sursa Roma Today
Sursa Roma Today

Un autobuz al companiei de transport în comun din Roma (ATAC) a fost distrus de flăcări. Incendiul ar fi fost cauzat de o defecțiune la motor. Mai multe mașini, aflate în zonă, au fost avariate. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, informează Roma Today.

 

Un incendiu a izbucnit în Tor Vergata, distrugând un autobuz de pe linia 20. Flăcările au izbucnit în dimineața zilei de marți, 21 decembrie, în timp ce autobuzul companiei de transport în comun din Roma (ATAC), se afla în tranzit pe Viale Oxford.

Incendiul a izbucnit în compartimentul motorului și s-a extins rapid, distrugând vehiculul în întregime. Incendiul de proporții a afectat și câteva mașini parcate în zonă.

Pompierii au fost solicitați să intervină în jurul orei 9:15. Aceștia au sosit în viale Oxford, împreună cu agenții poliției locale din Roma Capitale, carabinieri și poliția de stat. În afară de teama produsă de incendiul violent, nicio persoană nu a fost rănită sau intoxicată cu fum. 

După cum scrie compania de transport în comun din Roma (ATAC) într-o notă, "din motive care urmează să fie stabilite, în timp ce trecea pe Via Oxford, a izbucnit un incendiu într-un autobuz de pe linia 20. Nu au existat probleme pentru pasageri.

Pompierii au fost chemați imediat la fața locului. În total, în cursul anului 2021, au avut loc 8 incendii la vehicule aflate în serviciu, dintre care 7 au fost distructive și unul recuperabil. În total, pe parcursul anului 2021, cazurile de incendii distructive au scăzut cu 53% față de 2020 și cu 85% față de 2018", a informat ATAC, potrivit Roma Today.

 

Tragedie greu de imaginat în Italia: Doi frățiori, de 4 și 2 anișori, au ars de vii într-o baracă

 

În urmă cu câteva zile, un alt incendiu violent a provocat o tragedie. Mai exact, doi frați, în vârstă de 2 și 4 ani, au ars de vii într-un incendiu care a izbucnit în tabăra Stornara din Foggia. Potrivit primelor informații ale pompierilor, flăcările au cuprins mai multe cocioabe, iar într-una dintre acestea au fost găsite cadavrele băiețelului de 4 ani și ale surorii de 2 ani.

Potrivit publicației La Repubblica, incidentul s-a petrecut în tabăra din localitatea Stornara, provincia Foggia. Incendiul ar fi izbucnit de la un grătar improvizat, construit din bidoane folosite pentru depozitarea uleiului. Aceasta ar fi prima ipoteză care va fi examinată de pompieri. 

"Tatăl plecase la muncă pe un câmp, în timp ce mama copiilor s-a dus la baie. Când femeia s-a întors, a găsit coliba în flăcări", a spus Rosaria, o româncă care locuiește în tabără de șase luni. "Copiii dormeau. Când s-a întors mama a văzut flăcările", a mai spus femeia, potrivit sursei citate.

„Nici faptul că această administrație a semnalat și adus la cunoștința tuturor autorităților abilitate situația dramatică din punct de vedere al sănătății din tabăra nu poate să mângâie sau să aline durerea. Astfel de evenimente nu ar trebui să aibă loc. Prea des singurii care sunt cu adevărat nevinovați plătesc consecințele”, a scris primarul din Stornara (Foggia), Rocco Calamita, în postarea publicată pe pagina sa de Facebook cu referire la incendiul care a avut loc în tabăra în care și-au pierdut viața doi frați de 2 și 4 ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel