Italia. Ultima dorință a lui Dorin, deținutul român găsit fără viață în celula unei închisori

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

„Mamă, când vii să mă vezi îmi aduci un tort de ziua mea?”. Dorin împlinise 26 de ani pe 11 martie. Vorbise cu mama lui la telefon, pe care o rugase ca la următoarea vizită să-i aducă de casă un tort, pentru a sărbători aniversarea alături de colegii săi deținuți. Din păcate, românul nu a mai apucat să-și îndeplinească dorința, pentru că duminică, 26 martie, la ora 8 dimineața, a fost găsit mort în patul celulei sale din închisoarea Mammagialla, aflată în orașul italian Viterbo. 

Dorin Cosmin Tebuie executa o pedeapsă pentru un jaf și incendierea unei mașini, infracțiuni comise în 2021 Sâmbătă, 25 martie, după cină, românul de 26 de ani a adormit și nu s-a mai trezit niciodată. Între timp, medicul legist Benedetta Baldari a efectuat autopsia tânărului, după ce Parchetul a deschis un dosar în cauză, însă raportul va fi depus peste câteva luni. Pe lângă necropsie, s-au dispus și analize toxicologice.

Avocatul românului exclude varianta sinuciderii, potrivit Observator. „Excludem sută la sută că ar fi putut fi o sinucidere, era un băiat senin, avea o iubită, privea spre viitor și spera să poată ieși din închisoare în curând, după ce pedeapsa pe care o avea de executat fusese redusă de la 5 la 4 ani de închisoare”, a declarat Giovanni Codastefano de la baroul Latina, cel care l-a apărat pe român în procesul care s-a soldat cu o condamnare.

Codastefano a fost cel care a anunțat familia românului că Dorin a încetat din viață. „Când am văzut, duminică dimineața, apelul de la penitenciar, am înțeles imediat că trebuie să se fi întâmplat ceva grav. Nu m-am așteptat niciodată să fiu nevoit să-i spun mamei despre moartea fiului ei. Repet, băiatul era absolut senin”, concluzia avocatului Codastefano.

 

Colegul de celulă al tânărului a fost interogat

 

Carabinierii, care au ridicat probe de la locul tragediei imediat după moartea românului, continuă cercetările în acest caz. Colegul de celulă al tânărului a fost interogat în încercarea de a reface ultimele ore din viața victimei. 

Dorin Cosmin Tebuie, cu domiciliul în Latina, executa o pedeapsă la Viterbo, pentru infracțiuni comise în 2021. Atunci, el și un alt individ au fost arestați de carabinieri, fiind acuzați că au jefuit un bărbat în Borgo Grappa, căruia i-ar fi incendiat apoi mașina. Victima, lovită cu o sticlă până la sânge, primise un prognostic de 30 de zile. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel