Italia. Trei români, prinși cu o tonă de pește în portbagaj. Nu aveau plase de pescuit în mașină: „Probabil au folosit dispozitive cu electroșoc”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Trei români, prinși cu o tonă de pește în portbagaj. Nu aveau plase de pescuit în mașină: „Probabil au folosit dispozitive cu electroșoc” FOTO: captură ilrestodelcarlino.it
Italia. Trei români, prinși cu o tonă de pește în portbagaj. Nu aveau plase de pescuit în mașină: „Probabil au folosit dispozitive cu electroșoc” FOTO: captură ilrestodelcarlino.it

Trei români au fost descoperiți de carabinierii și gardienii silvici din Ravenna, Italia, cu o tonă de pește în mașină. 

Braconierii au fost prinși într-un autoturism în incinta unei zone protejate a Parcului Delta Po. Este vorba de trei bărbați, de naționalitate română, urmăriți și ulterior amendați, pentru că au ascuns o tonă de pește în portbagaj. Autoritățile i-au amendat cu 1.500 de euro pe fiecare. Astfel se încheie un capitol al operațiunii de braconaj de la Pialassa di Baiona, condusă de militari, care au eliberat mai întâi peștii care erau încă în viață, iar apoi au demarat investigații suplimentare menite să descopere dacă braconierii au maltratat și ucis peștii cu dispozitive cu electroșoc. 

Italia. O româncă ce și-a ascuns sarcina, a născut în ambulanță un bebeluș fără viață: „Alo! Veniți! Nu-mi explic simptomele bolii!”

 

Aproximativ 100 de kilograme de pești, încă în viață, eliberați în apă

 

Totul s-a întâmplat la marginea Ravennei, într-o zonă umedă, tocmai în pădurea de pini San Vitale. În cadrul unei operațiuni de combatere a braconajului peștelui din Pialassa Baiona, militarii Casalborsetti, împreună cu paznicii de serviciu, au observat o mașină neautorizată în interiorul parcului, lângă Pontazzo, una dintre oglinzile de apă dulce din Pialassa. Este o zonă protejată din cadrul Parcului Delta Po. Trei agenți au urmărit apoi și au blocat vehiculul suspect în care se deplasau cei trei români.

Odată opriți, polițiștii locali cu carabinierii silvici i-au percheziționat pe cei trei suspecți. În portbagajul vehiculului au găsit 1.000 de kilograme de pește proaspăt capturat: aproximativ 100 de kilograme de pește încă în viață, în mare parte crap și niște caras, și 830 de kilograme de pești recent morți de diferite specii, precum crap, caras și somn.

Militarii au emis astfel trei amenzi, în timp ce peștii au fost sechestrați pentru eliberare imediată a acelora care erau încă în viață. Cu toate acestea, nu au fost găsite instrumente de pescuit pe vehicul. Din acest motiv, au fost inițiate controale necropsice pentru a se constata eventualele încălcări penale legate de eventualele maltratări și uciderea animalelor cu electroșocuri.

Italia. „Gladiatori”, arestați în fața Colosseumului. Un „selfie imperial” costa până la 500 de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel