Italia. Tânăr român, tată a doi copii, sfârșit tragic. Familia, de acord să doneze organele: „Această poveste ne lasă pe toți cu gura căscată”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Tânăr român, tată a doi copii, sfârșit tragic. Familia, de acord să doneze organele: „Această poveste ne lasă pe toți cu gura căscată”
Italia. Tânăr român, tată a doi copii, sfârșit tragic. Familia, de acord să doneze organele: „Această poveste ne lasă pe toți cu gura căscată”

Un tânăr român, în vârstă de doar 23 de ani, a murit în urma unui accident de bicicletă cumplit în Puglia, Italia. 

Românul a lăsat în urmă pe partenera sa, în vârstă de 21 de ani și pe cei doi copii ai cuplului, în vârstă de 3 ani, respectiv 1 an. După moartea prematură a băiatului, familia sa a fost de acord să doneze organele.

Românul era un muncitor agricol care, de ani de zile, locuise cu familia sa în Trinitapoli. Potrivit informațiilor publicate de ziarele locale, accidentul s-a produs miercuri, 21 aprilie, iar tânărul a fost salvat de către medici, care au ajuns imediat la fața locului și l-au transferat mai întâi la spitalul din Barletta și apoi la spital în Andria.

Când a ajuns la spital, românul era conștient. Cu toate acestea, starea de sănătate s-a înrăutățit rapid și a murit.

Odată declarat decesul, medicii spitalului din Andria au primit consimțământul pentru o donație de mai multe organe. Donația a fost semnată de părinții, fratele și partenera tânărului român.

 

Operația chirurgicală efectuată la spitalul Andria


Recoltarea de organe a fost efectuată la spitalul Andria și a fost descrisă drept „cea mai importantă și complexă operație chirurgicală pe care echipa condusă de Dr. Giuseppe Vitobello a reușit-o vreodată”.

La operație au participat cinci echipe medicale diferite: inima a fost îndepărtată de chirurgii cardiaci din Napoli, ficatul de către medicii din Bari, pancreasul și rinichiul au fost preluați de chirurgi la Milano, al doilea rinichi a fost îndepărtat de echipa chirurgicală Foggia. În cele din urmă, corneele au fost explorate de echipa de îngrijire a ochilor din Andria, coordonată de dr. Fabio Massari, și vor fi trimise la Banca de ochi din Mestre.

„Sfâșietoare și plină de speranță această poveste, ne lasă pe toți cu gura căscată. Vrem ca întreaga familie a românului să simtă îmbrățișarea noastră”, a precizat comisarul Alessandro Delle Donne.

„Nu este niciodată ușor: suntem întotdeauna confruntați cu durerea pierderii și încercăm să o susținem și să o canalizăm către viața inerentă donației. Îi mângâiem pe copiii care au ajuns prea devreme în fața pierderii tatălui lor”, a precizat dr. Giuseppe Vitobello, șeful unității de transplant.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel