ITALIA: Tânăr român, bătut cu BESTIALITATE de POLIȚIȘTI, până i-au rupt splina. „Aici a existat doar violență gratuită”

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un muncitor român din Italia a fost bătut de doi polițiști până când i-au rupt splina. Bărbatul, care ar fi fost surprins în timp ce fura de pe un șantier, a avut nevoie de  intervenții chirurgicale. Cei doi riscă ani grei de pușcărie.

Un român a fost bătut de doi polițiști italieni, până când l-au băgat în spital. „Polițiștii m-au bătut”, a declarat românul medicilor, când a fost internat cu ruptură de splină. Faptele s-au petrecut în Empoli, regiunea Firenze din Italia.

15 ani, respectiv 6 ani de închisoare cere procurorul Giacomo Pestelli, din Florența, pentru cei doi polițiști din Empoli. Cei doi superintendenți de poliție sunt judecați pentru acuzațiile de vătămări corporale grave, pentru unul dintre ei, și fals în acțiunea publică pentru ambii. 

Faptele din centrul anchetei datează din 2013, când cei doi polițiști au intervenit pentru arestarea unui cetățean român prins în flagrant când fura pe un șantier, relatează lanazione.it Potrivit rechizitoriului, unul dintre polițiști l-a pus la pământ mai întâi și apoi l-a lovit cu piciorul pe bărbatul român, acțiune care a dus la ruperea splinei. Apoi, cu complicitatea colegului său, același polițist ar fi falsificat raportul intervenției. Ulterior, cei doi l-au dus pe bărbat la spitalului San Giuseppe din Empoli.

Cel care semnalat episodul și a determinat începerea urmăririi penale, a fost doctorița de la camera de urgență a spitalului. Cetățeanul român, căruia i-a fost îndepărtată splina, i-a spus medicului „m-a bătut poliția”, făcând gestul unui pumn lovind în palmă.

În raport, însă, poliția a susținut că hoțul a căzut peste materiale de construcție ascuțite în timp ce era blocat. „Când un infractor este în mâinile statului, statul trebuie să-l protejeze întotdeauna și în orice caz, iar aici a existat doar violență gratuită”, a afirmat procurorul florentin în timpul rechizitoriului.

Procesul a fost amânat până pe 27 noiembrie, când vor fi discutate apărările inculpaților. Niciunul dintre cei doi polițiști, care sunt operativi și astăzi, nu a fost supus vreunei măsuri de siguranță în timpul anchetei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel