Italia. „Super certificatul verde” ar putea intra în vigoare de luni. Un nou decret anunțat de Draghi pentru cei nevaccinați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. „Super certificatul verde” ar putea intra în vigoare de luni. Un nou decret anunțat de Draghi pentru cei nevaccinați
Italia. „Super certificatul verde” ar putea intra în vigoare de luni. Un nou decret anunțat de Draghi pentru cei nevaccinați

„Super certificatul verde” (Super Green Pass) intră în vigoare de săptămâna viitoare în Italia, scrie Corierre. Guvernul italian a adoptat un nou decret în care se dă undă verde unor măsuri mai dure pentru o nouă variantă de certificat verde, denumit în peninsulă „super certificatul verde”.

Decretul, care va permite doar celor vaccinați și recuperați după boală să obțină „Super Green Pass” ca să participe la activități sociale, recreative și culturale, ar putea intra în vigoare săptămâna viitoare, poate chiar de luni, 29 noiembrie, sau cel târziu pe 6 decembrie.

Acum, premierul Mario Draghi evaluează și planul de a impune vaccinarea obligatorie și angajaților din Poliție. Totodată, se are în vedere o lege similară și pentru personalul școlii, dar premierul dorește un „studiu suplimentar” în acest sens. Decizia în această privință ar putea fi amânată pentru un decret ulterior și ar putea veni la pachet cu aprobarea vaccinului pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, care va veni după ce Agenția Italiană a Medicamentului își va da acordul.

 

Pentru a evita închiderile Italia decide să-i excludă pe nevaccinați

 

Pentru a evita închiderile de baruri, restaurante, cinematografe, teatre, săli de sport, stațiuni de schi, magazine în următoarele săptămâni și în perioada sărbătorilor de Crăciun, Italia, precum și alte țări europene, decide să-i excludă pe cei care au ales să nu se imunizeze de la activități recreative. Confruntată cu o creștere rapidă a curbei epidemiologice, fără aceste restricții pentru cei nevaccinați, Italia ar fi ajuns să impună carantină pentru toți cetățenii, inclusiv cei vaccinați.

Decizia crucială este dacă aceste restricții se vor impune nevaccinaților din scenariul alb sau din scenariul galben. 


Zona albă sau zona galbenă

 


Pentru liderii politici din Fedriga, Fontana și Zaia distincția dintre „super green pass” și „certificatul verde” obținut cu testul trebuie să înceapă doar atunci când un teritoriu vede că datele se deteriorează și își schimbă culoarea. Potrivit celorlalți politicieni, restricțiile ar trebui să aibă loc deja în zona albă. Factorul decisiv va fi poziția lui Draghi, care se pare ca ar prefera ca măsurile să fie aplicate din scenariul galben.


Testul covid


Pentru a merge la lucru, testul molecular negativ sau antigenic va fi suficient.


Lista interdicțiilor


Persoanele nevaccinate vor fi împiedicate să frecventeze baruri, restaurante, cinematografe, teatre, stadioane și săli de sport, piscine și săli de sport, stațiuni de schi, discoteci și săli de jocuri.


Hoteluri


În vederea sărbătorilor de Crăciun, Guvernul italien este gata să impună oaspeților hotelului permisul verde.


Discoteci


În scenariul galben, discotecile sunt închise. Pentru că managerii sunt pregătiți de noi proteste, Guvernul italian ar putea schimba legea ca acestea să rămână deschise și în scenariul galben, dar doar dacă clienții prezintă „super certificatul verde”, adică sunt trecuți prin boală sau vaccinați.


Obligația de vaccinare


Problema foarte delicată a obligației generalizate de vaccinare este, de asemenea, evaluată în ședința de guvern. Draghi este precaut, dacă nu împotriva. Din motive legale: mulți constituționaliști cultivă îndoieli. Din motive politice: Salvini ar face baricadele, Renzi nu este în favoarea și nici în Partidul Democrat nu toată lumea este de acord. Apoi pentru că premierul nu crede că situația sanitară italiană necesită o măsură atât de extremă, care ar avea un impact puternic asupra lumii muncii cu consecințe greu de gestionat.

 

Valabilitatea certificatului verde


Valabilitatea permisului verde ar trebui să scadă la 9 luni, dar ultimul cuvânt va trebui să fie dat de CTS convocat astăzi la ora 13.00.


A treia doză


Cu o circulară, ministrul Sănătății a scurtat timpul pentru a treia doză, care se poate face la 5 luni după a doua. Va fi obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății, angajații din casele de bătrâni sau îngrijitorii de bătrâni și pentru poliție. 


Măști de exterior


În ședința de guvern va fi abordată și tema impunerii purtării măștilor în aer liber.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel