Italia. Smart working până la sfârșitul anului pentru anumite categorii de muncitori și părinții care au copii sub 14 ani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un amendament la decretul Aiuti bis va prelungi smart working (muncă inteligentă) pentru părinții copiilor sub 14 ani și pentru lucrătorii vulnerabili până la 31 decembrie 2022.

Programul Smart Working va fi prelungit până la sfârșitul anului pentru anumite categorii de muncitori și pentru părinții minorilor sub 14 ani. Ministrul Muncii și Politicilor Sociale din Republica Italiană, Andrea Orlando, a subliniat mereu că era o prioritate pentru el, doar că măsura nu fusese inclusă în decretul Aiuti bis lansat de guvernul Draghi înainte de căderea executivului.

Acum, însă, la transformarea în lege, a fost inclus un amendament ad-hoc votat în unanimitate în Comisie pentru a include tocmai extinderea smart working pentru anumite categorii. Examinarea textului este acum în curs de desfășurare în Senat și va trebui să se încheie rapid.

Anunțul a fost făcut de Orlando însuși, care a scris pe Twitter: "Extinsă până la 31 decembrie munca inteligentă pentru lucrătorii vulnerabili și părinții copiilor sub 14 ani. În ultimele luni, în mai multe rânduri, am propus extinderea și m-am angajat să o aprob: "promisiune respectată".

Italia. Smart working până la sfârșitul anului pentru lucrătorii vulnerabili și părinții care au copii sub 14 ani

 

Tot pe rețelele sale de socializare, ministrul a adăugat: "Măsura reprezintă o intervenție fundamentală pentru a proteja persoanele cele mai vulnerabile, părinții cu copii mici, și pentru a continua să garanteze un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată datorită modului agil". Și a mulțumit "resurselor Ministerului Muncii" pentru că a reușit să includă această măsură, relatează FanPage.

Prin urmare, amendamentul mută termenul limită la 31 decembrie 2022. Măsura va costa 18,66 milioane de euro pentru 2022, din care 8 milioane vor fi acoperite din Fondul Social pentru Ocuparea Forței de Muncă al Ministerului Muncii și 10,66 milioane prin reducerea Fondului pentru Politici Active de Muncă.

Prin urmare, părinții copiilor sub 14 ani vor putea rămâne în smart working, dar numai dacă ambii lucrează, iar în ceea ce îi privește pe cei mai fragili, vorbim de acei lucrători care sunt deosebit de expuși riscului dacă sunt expuși la infecția Covid, cu o evaluare făcută de medicul competent în funcție de vârstă, patologii, comorbidități și imunodepresie.

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel