Italia. Sfârșit TRAGIC pentru un muncitor român, după ce s-a PRĂBUȘIT de la înălțime. "N-a avut nicio șansă"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Sfârșit tragic pentru un român plecat să lucreze în Italia. Bărbatul a căzut în gol de la o înălțime de peste 10 metri. 

Un român în vârstă de 54 de ani a murit într-un accident cumplit de muncă, după ce a căzut de la înălțime foarte mare. Tragedia s-a petrecut într-o turnătorie din localitatea Torbole Casaglia, provincia Brescia.

Vasile Nicoară avea 54 de ani, era însurat și avea doi copii, fiind rezident cu familia sa în localitatea Castelcovati din aceeași provincie.

Românul s-a prăbușit în gol de la înălțime

 

Potrivit publicației Brescia Oggi, românul lucra pentru o firmă angajată de conducerea turnătoriei să efectueze diverse lucrări de mentenanță. Muncitorul efectua o astfel de operațiune asupra unor țevi și, la un moment dat, a căzut printr-o trapă și s-a prăbușit în gol de la o înălțime de peste 10 metri.

Colegii săi au sunat imediat la 118 și au cerut o ambulanță, iar paramedicii sosiți la fața locului au solicitat un elicopter pentru a-l transporta pe muncitorul român la spital cât mai repede.

Din păcate, rănile suferite au fost fatale.

La locul accidentului au intervenit și carabinierii din localitatea Chiari care vor efectua investigațiile de rigoare.

Sindicatele italiene sunt revoltate de soarta muncitorilor

 

Mai multe sindicate italiene s-au arătat revoltate de această tragedie, fiind vorba de a opta victimă a unui accident de muncă în numai o lună de zile, în regiunea Lombardia.

Ugo Duci, secretar general al CISL Lombardia: "Asistăm la un masacru zilnic. Această Regiune trebuie să nu mai ia angajamente, să facă promisiuni și să nu realizeze nimic din ceea ce ar fi necesar pentru a evita acest masacru. Sunt necesari 800 de inspectori, profesioniști în prevenire și control".

Danilo Margaritella, secretar general al Uil Lombardia: "Muncitori, hamali, zidari: mor cei mai umili muncitori, cei care de nici nu nu amintim că există, cei care suferă în fiecare zi. Acești oameni nu au nicio protecție. Împreună cu adevăratele politici de echitate pentru lucrători, trebuie puse în aplicare toate garanțiile pentru protecția acestora".

Alessandro Pagano, secretar general al CGIL Lombardia: „Este nevoie de voință politică pentru a garanta sănătatea și siguranța la locul de muncă. Resursele sunt acolo, și declarațiile, dar întârzierile se acumulează și continuăm să numărăm morții. Politica trebuie să își asume responsabilitatea și să pună pe primul loc investițiile în siguranță".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel