Italia se redeschide din luna mai. Ministrul Speranza: "Este legitim". Revenire treptată la "normalitate"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Italia se redeschide din luna mai, potrivit Corriere della Sera, care precizează că Regiunile deja lucrează la un nou proiect pe care îl vor prezenta joi guvernului Draghi şi care presupune reluarea mai multor activităţi, dar şi schimbarea orelor pentru restricţiile de circulaţie. Ministrul Roberto Speranza susţine că "este legitim să ne așteptăm la redeschidere în luna mai", dar recomandă analizarea precaută a datelor privind evoluţia bolii.

Mario Draghi le-a cerut membrilor CTS, Comitetului Științific Tehnic, să pregătească protocoale pentru acele activități care pot fi redeschise. Încă nu există detalii, nici certitudini, pentru că totul va depinde de datele din următoarele zile, dar acum este clar că de la începutul lunii mai va avea loc o redeschidere treptată atât a restaurantelor, cât și a activităților în aer liber, probabil și a activităților sportive și culturale. 

 

Redeschidere din luna mai

 

Deşi guvernul se arăta dispus să prelungească starea de urgenţă până în iulie, luna mai este deja intens disputată ca fiind luna în care va începe redeschiderea treptată şi revenirea la normalitate.

Giancarlo Giorgetti, ministrul dezvoltării economice, discută cu reprezentanții FIPE, unități publice:

"Probabil că luna mai va fi o lună de redeschidere. Decizia va fi luată posibil săptămâna viitoare de Consiliul de Miniștri". 

Mariastella Gelmini, ministrul afacerilor regionale, crede, de asemenea, că luna mai va fi startul relaxării, reiterând că „nu trebuie să ne lăsăm luați de un exces de grabă” chiar dacă redeschiderea trebuie făcută „cât mai curând posibil”.

Iar mai "va fi luna redeschiderii tuturor activităților economice", după cum a confirmat și subsecretarul pentru relații cu Parlamentul Deborah Bergamini la o delegație cu proprietari de restaurante.

 

Roberto Speranza: "Este legitim să ne așteptăm la redeschidere în luna mai"

 

Pe scurt, o dorință care devine un program în cuvintele ministrului sănătății, Roberto Speranza:

"Cred că este cu siguranță legitim să ne așteptăm la redeschidere în luna mai, dar vom verifica datele zi de zi, așa cum este corect. Ipoteza activităţilor în aer liber mă convinge foarte mult, datele indică faptul că există mai puține șanse de contagiune și, prin urmare, sezonul care vine ne va ajuta să recuperăm unele activități".

De asemenea, restaurantele se deschid seara și ar putea fi deschise până la ora 24:00.

Există câteva ipoteze cu privire la modalitățile de aplicare a noilor măsuri:

Regiunile vor cere guvernului să redeschidă restaurantele și seara, favorizând spațiile în aer liber.

O altă solicitare constă în mutarea timpului de circulaţie de la ora 22:00 la miezul nopții, ipoteză care pare a fi împărtășită și de oficialii guvernamentali.

 

Campania de vaccinare

 

Evident, totul va depinde de datele campaniei de vaccinare, dat fiind faptul că șeful guvernului a legat angajamentul privind redeschiderea de capacitatea de a vaccina toți cetăţenii cu vârsta peste 80 de ani și o bună parte din cei peste 75 de ani. Cei de la Palazzo Chigi  speră că noile recomandări adresate regiunilor (vaccinuri mai întâi pentru cei fragili și peste 80 de ani) vor fi respectate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel