Italia. Se propune carantină pentru românii care merg în Peninsulă: „Lucrătorii sunt angajați în îngrijirea bătrânilor, nu putem risca”

„Guvernul trebuie să-i carantineze pe cei care sosesc din unele țări din Est”, a transmis, astăzi, Alessio D’Amato, consilierul pentru sănătate al Regiunii Lazio din Italia. Este primul oficial italian care susține o astfel de măsură pentru România și Bulgaria, țări în care vaccinarea este la cote extrem de scăzute.

„Italia are relații intense cu România și Bulgaria, iar lucrătorii acestor două țări sunt angajați în asistența și îngrijirea persoanelor în vârstă”, a spus consilierul pentru sănătate din Lazio, și „de aceea nu putem risca”. Toate „cu spirit de colaborare”, subliniind importanța muncii pe care o desfășoară acești oameni în Italia.

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est unde numărul de cazuri noi este foarte mare și procentul de persoane vaccinate scăzut”, a precizat Alessio D'Amato, într-un interviu.

Comisarul nu a precizat însă dacă ar fi vorba doar de persoanele nevaccinate.

 

Trecerea la un „permis verde inteligent”

 

Alessio D'Amato i-a mai propus comisarului pentru gestionarea situațiilor de de urgență Covid, Francesco Figliuolo, trecerea la un „permis verde inteligent” care avertizează când este timpul să se revaccineze.

La scanarea QR-code-ului „trebuie să apară pentru aceste persoane culoarea galbenă, un fel de avertizare”, explică comisarul.

Un anunț pe care să scrie: „Ești deja vaccinat de mai bine de șase luni, trebuie să faci a treia doză”.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy