Italia. Scumpirea materialelor de construcții, lovitură pentru românii din Torino: Noua biserică românească nu se mai construiește

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Proiectul unei noi biserici ortodoxe, care avea să se înalțe pe periferia orașului Torino, a fost început în urmă cu aproape doi ani, dar creșterile de prețuri au pus stop speranțelor comunității românești: nu se mai face. 

Construcția unei noi biserici ortodoxe a eșuat. Proiectul și terenul există deja, dar în cele din urmă nu se va face nimic cu ele. Din cauza materialelor de construcții scumpe, parohia ortodoxă din Venaria a decis să facă un pas înapoi după ce costurile au crescut vertiginos.

În centrul proiectului se află o biserică care ar fi trebuit să fie construită lângă teatrul Concordia. Pe lângă clădirea principală, urmau să fie construite clădiri pentru activități parohiale, școli religioase, expoziții de obiecte sacre, zone de recreere și reședința preotului paroh. Totul este descris într-o cerere trimisă de preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Venaria, Valeriu Drăgănescu, în data de 11 martie 2021. 

Noua biserică promisă românilor din Torino nu se mai construiește

 

Procesul a continuat apoi, chestiunea a fost discutată în cadrul unei comisii, iar la 15 iunie 2021 a fost adoptată o hotărâre de consiliu, intitulată: "Concesionarea în drept de superficie a unei suprafețe din proprietatea municipală pentru construirea unui complex religios în favoarea Episcopiei Ortodoxe Române din Italia".

Primăria a explicat apoi decizia de a aloca comunității ortodoxe un spațiu între Corso Puccini și Tangenziale Nord din Torino: "Sectorul religiilor necatolice a căpătat o importanță tot mai mare în ultimii ani, datorită proliferării de noi realități religioase rezultate din imigrația masivă care afectează țara. Pe baza rezultatelor bazei de date a populației Venaria, în prezent, în zonă locuiesc aproximativ 750 de cetățeni de naționalitate română“, se arată în solicitarea primită de la "Parohia Ortodoxă Română de Sant'Ilarione Marele Pustnic". 

Cererea Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, este motivată, prin urmare, de necesitatea de a utiliza o clădire adecvată pentru găzduirea credincioșilor în timpul serviciului religios, din cauza spațiului insuficient disponibil în actualul sediu din Via Antonio Sciesa și a lipsei unor spații anexe destinate altor activități legate de comunitatea românească", se arată în rezoluție.

Italia. Scumpirea materialelor îl afectează și pe Dumnezeu

 

Prin urmare, totul a rămas tăcut timp de mai bine de un an, până la întrebarea înregistrată de consilierul Partidului Democrat, Rossana Schillaci, la 26 septembrie 2022, în care a întrebat în ce stadiu se afla procedura. Răspunsul consilierului Di Bella a fost că nu există un proces.

Apoi, în decembrie, a fost făcut anunțul final: biserica nu va mai fi construită din cauza costurilor foarte mari ale materialelor, anunță giornalelavoce.it.

-----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel