Italia sau Germania? Dezbatere aprinsă între românii din străinătate: "Să lași Germania pentru Italia e nebunie curată" / "Aici e SĂRĂCIE"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Dezbatere aprinsă pe un grup de Facebook al românilor din Italia, după ce o tânără a întrebat dacă să părăsească Germania și să se mute în această țară. Postarea femeii i-a împărțit pe ce care au comentat în două tabere: în timp ce unii o sfătuiesc să rămână în Germania pentru că în Italia "e sărăcie", alții o încurajează să facă acest pas. 

"Bună ziua! Ma gândesc să ne mutam în Italia, clar evitam România, momentan locuim in Germania. Cel mai mult ne interesează școlile și medici pediatri pentru copii, cum sunt? Grădinițele de la ce vârstă ii acceptă?? Eu nu știu limba italiană, chiriile la sate sunt mari? Îmi cer scuze dacă deranjez. Va mulțumesc", este mesajul care a provocat o dezbatere intensă pe un grup al românilor din Italia. 

Unii internauți au taxat dur ideea.

"Altii vor să ajungă în Germania, că se traieste mai bine și tu vrei să vii la sărăcie în Italia?".

"Să lași Germania pentru Italia e nebunie curată".

"Nu fa prostia sa vii in Italia, eu sint in Italia de 20 de ani si daca as avea posibilitate sa plec, as pleca si maine!"

"Nu pleca din Germania, în Italia se strică treaba pe fiecare zi părerea mea".

"Singurul avantaj este că învățați foarte repede limba și vă integrați. Raportul salar- cheltuieli este foarte dificil. Te sfătuiesc să te comporți foarte simplu și  rezervat ca să ai opțiuni bune de lansare in noul loc. Eu Italia am ales-o acum 23 ani pentru copilul meu. Germana era grea, iar franceza nu-i plăcea să o scrie. In italiană a mers perfect. Succes!"

"Stai in Germania, eu sunt in ITALIA..saracie aici...cu munca este prost"

Alții sunt de părere că în Italia e mai bine.

"Banii nu sunt totul în viață, eu am lăsat Germania și m-am întors în Italia. Nu am nici un regret, decât că am așteptat prea mult să o fac".

"Eu am lasat Anglia pentru Italia. Fiecare are dreptul sa aleaga unde are liniște, nu se rezumă totul la partea materială. Faceți ce doriți să faceți"

Mesajele celor nemulțumiți de Italia au enervat-o pe o tânără, care a încercat să-i pună la punct.

"Cei care sunteti nemultumiti  de Italia de ce nu plecati??? Nu as lasa Italia niciodata pt o alta tara unde lumea crede ca caini umbla cu covrigi in coada!".

dezbatere italia sau germania

dezbatere italia sau germania2

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel