Italia: Românii vor să BLOCHEZE traficul din cauza noii legi cu înmatricularea. E ABUZ

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Modificarea legii de circulație pentru mașinile înmatriculate în alte țări a stârnit revolta românilor din Italia, care au ajuns să se teamă să mai circule cu autoturismele personale. Unii dintre ei spun că sunt gata să iasă în stradă și să blocheze traficul în principalele orașe din Italia dacă "vânătoarea de mașini cu numere românești" va continua. 

În ultimele zile numărul de români amendați pentru că se aflau la volanul masinilor înmatriculate în România pe teritoriul italian a crescut foarte mult și a iscat o adevărată controversă în peninsulă. Cei mai mulți dintre români sunt revoltați și spun că noua lege încalcă dreptul la liberă circulație în Uniunea Europeană și de asemenea dreptul la proprietate pentru că mașinile le sunt sechestrate de poliția italiană.

În timp ce unii caută soluții pentru a-și putea folosi masinile în continuare, alții încearcă să mobilizeze românii pentru un protest care să blocheze traficul în încercarea de  a atrage astfel atenția autorităților italiene. Principalul argument este că dacă România ar aplica la rândul ei aceeași lege, românii s-ar găsi în situația în care ar trebui să-și înmatriculeze mașinile în fiecare țară în care se află. 

"Fratilor, fiti uniti si mergeti cu numere romanesti si blocati traficul fara frica. E un abuz pentru că dacă veniți în România s-ar putea aplica aceeași lege și nu puteti circula numai 90 de zile. Sunteti cetateni romani, nu italieni," este mesajul lui Bogdan Petrean. 

Alții însă, încearcă să stopeze avântul de protest al românilor îndemnându-i să își înmatriculeze mașinile în Italia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel