Italia. Românii din zonele roșii pot călători în țară? Ministerul Afacerilor Interne italian, precizări de ultimă oră

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Românii din zonele roșii pot călători în țară? Ministerul Afacerilor Interne italian, precizări de ultimă oră
Italia. Românii din zonele roșii pot călători în țară? Ministerul Afacerilor Interne italian, precizări de ultimă oră

Ministerul Afacerilor Interne italian a făcut astăzi precizări pentru persoanele care se află în zonele roșii și vor să călătorească în străinătate.

Astfel, românii care sunt în zonele roșii din Italia se pot întoarce în țară.  Ministerul Afacerilor Interne italian a răspuns ca urmare a solicitării ASTOI Confindustria Viaggi, sindicatul din sectorul turismului din Italia.

„Ministerul de Interne a răspuns pozitiv la întrebarea adresată de ASTOI Confindustria Viaggi, asociația care reprezintă peste 90% din piața turistică din Italia, despre posibilitatea de a permite, în zonele supuse în prezent restricțiilor, circulația călătorilor care intenționează să meargă într-o țară străină deschisă și „utilizabilă” pentru turism.

După cum se știe deja, până în prezent este permisă călătoria din motive de turism către țările incluse în lista C a Decretului Președintelui Consiliului de Miniștri din 2 martie 2021, care reglementează, de asemenea, călătoriile către și dinspre străinătate.

Aceste țări sunt: ​​Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca (inclusiv Insulele Feroe și Groenlanda), Estonia, Finlanda, Franța (inclusiv Guadelupa, Martinica, Guyana, Reunion, Mayotte și excluzând alte teritorii situate în afara. UE), Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda (cu excepția teritoriilor situate în afara continentului european), Polonia, Portugalia (inclusiv Azore și Madeira), Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Spania (inclusiv teritorii de pe continentul african), Suedia, Ungaria, Islanda, Norvegia, Liechtenstein, Elveția, Andorra, Principatul Monaco.

Cu toate acestea, până în prezent nu exista o claritate cu privire la modul în care legislația care permite călătoriile în mod liber către o țară din spațiul UE sau Schengen ar putea fi în concordanță cu măsurile restrictive adoptate pe teritoriul național sau cu măsurile cunoscute articulate în conformitate cu riscul zonelor (de ex. portocalie, roșie). ASTOI a obținut confirmarea de la Ministerul de Interne că astfel de deplasări sunt posibile și în zonele supuse în prezent restricțiilor pentru a ajunge la aeroport și a se îmbarca pentru aceste destinații”, arată ASTOI într-un comunicat.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel