Italia. Româncă, victima unei escrocherii pe internet: „Ajutați-mă să-l găsesc pe escroc!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Româncă, victima unei escrocherii pe internet: „Ajutați-mă să-l găsesc pe escroc!”
Italia. Româncă, victima unei escrocherii pe internet: „Ajutați-mă să-l găsesc pe escroc!”

O româncă, în vârstă de 50 de ani, a fost victima unei escrocherii în Quartu Sant'Elena, provincia Cagliari, regiunea Sardinia din Italia.

O ofertă tentantă s-a transformat într-o fraudă. Românca Marinela a pus un anunț online pe un portal: „Caut mașină, vreau să plătesc doar pentru schimbarea proprietarului”.

Acesta a fost pe scurt mesajul scris ieri după-amiază de Marinela care locuiește în Quartu Sant'Elena din Italia și face curățenie. Femeia, după câteva minute, a primit un mesaj: „Două fotografii, cu un Fiat Punto, și un număr de telefon la care am sunat”. I-a răspuns o femeie, care i-a oferit o adevărată afacere: „Ea a vrut 345 de euro, un preț accesibil”. Și, pentru a încerca să o liniștească de eventuale escrocherii, vânzătorul i-a explicat „că este mașina unei rude care a murit. Mi-a spus că e în Elmas și că este dispusă să-mi dea imediat mașina”.

Din imagini, „mașina arăta și ea bine întreținută. Dar riscul să fie un Fiat Punto fotografiat cine știe unde, pe cine știe pe ce stradă, e de toate”.

 

„Ajutați-mă să-l găsesc pe escroc!”

 

Marinela este gata să meargă la carabinieri pentru a depune plângere de fraudă: „Am verificat, doar după ce am plătit 345 de euro pe un card Postepay indicat de femeie, că numărul ei de telefon este marcat, pe Google, ca al unui ”escroc în serie””. În practică, pe web sunt cei care avertizează și spun că au fost înșelați de o persoană care a sunat de la același număr cu presupusul proprietar al lui Fiat Punto.

„Imediat după ce am făcut tranzacția, am contactat-o ​​din nou, pentru a face aranjamente pentru a ne întâlni și a avea mașina: mai întâi i-a sunat mobilul gol, apoi a fost inaccesibil. Am fost înșelată, sunt sigură. Este clar că îmi vreau banii înapoi”, explică Marinela. „Ajutați-mă să-l găsesc pe escroc!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel