Italia. Româncă la un pas de moarte în autocar, după ce s-a înecat cu o bomboană. Femeia a fost salvată de șofer

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Rocco Conselmo, șoferul autocarului care a salvat-o pe româncă (Foto: Ragusa Oggi)
Rocco Conselmo, șoferul autocarului care a salvat-o pe româncă (Foto: Ragusa Oggi)

O româncă a fost la un pas de moarte în Italia, după ce s-a înecat cu o bomboană. Salvarea a venit din partea șoferului autocarului în care se afla în momentul incidentului.

O româncă în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost la un pas de a muri sufocată după ce s-a înecat cu o bomboană. Femeia călătorea la bordul unui autocar.

Potrivit publicației Ragusa Oggi, românca a fost salvată de șoferul autocarului, care a văzut-o că nu poate respira și i-a aplicat o procedură de prim ajutor utilizată pentru a trata obstrucțiile căilor respiratorii superioare.

„Doamna a coborât și mă privea ca și cum era îngrozită, dar eu nu mă gândeam că se întâmplă ceva ciudat. Am crezut că e doar o stare de rău trecătoare. În schimb, doamna nu reușea să respire cum trebuie. Am întrebat-o ce se întâmplă, iar ea mi-a răspuns într-un mod ciudat, reușind să-mi dea de înțeles că s-a înecat cu o bomboană", a declarat Rocco Conselmo, șoferul autocarului care face curse între localitățile Vittoria și Catania din Sicilia.

Bărbatul n-a stat prea mult pe gânduri și a intervenit pentru a ajuta-o pe femeie.

"Am înțeles imediat că se sufocă și am decis să-i aplic manevra de salvare, manevra Heimlich. Iar după câteva tentative, slavă Domnului, doamna a reușit să respire cum trebuie și bomboana a ieșit afară ca prin magie. Nu reușesc să găsesc cuvintele corecte pentru a descrie emoția, dar doamna și-a revenit și putea vorbi, mulțumindu-mi cu lacrimi în ochi", a mai spus șoferul erou.

 

Vezi și:

O femeie care folosea un buletin românesc fals, arestată în Italia

 

O femeie în vârstă de 27 de ani a fost arestată de polițiști, după ce a prezentat o carte de identitate falsă, în urma unui conflict.

Vineri după-amiază, în timpul unui control al poliției, o femeie în vârstă de 27 de ani trezit suspiciuni agentului de poliție, pentru că a înmânat o carte de identitate românească, care s-a dovedit a fi falsă.

Deși la prima vedere părea că totul este în regulă, în urma unei verificări mai atente, s-a constatat că era falsificată. Tânăra a fost arestată.

Controlul a avut loc în jurul orei 16.30, când polițiștii au intervenit în Via Molinara, după ce au fost sesizați cu privire la o ceartă pe stradă. După ce au calmat spiritele, polițiștii au trecut apoi la identificarea persoanelor aflate la fața locului.

În acel moment, femeia a prezentat o carte de identitate românească valabilă, însă care avea unele anomalii care i-au făcut pe operatori să aibă suspiciuni.

La o verificare mai atentă, s-a constatat că documentul de identificare era fals, iar așa-zisa româncă nu era cine pretindea că este de fapt.

Sâmbătă dimineață, după ce a validat arestul, judecătorul a condamnat-o pe femeie la 10 luni și 20 de zile, cu suspendare, conform presei străine.

 

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel