Italia. Româncă infectată cu noul coronavirus, scandal cu polițiștii după ce a fugit din izolare

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă domiciliată în Vado Ligure, Italia, a fost arestată de carabinieri, după ce a fost acuzată de încălcarea măsurilor de izolare pentru răspândirea Covid-19 prevăzută prin decretul din 16 mai. 

Femeia, care se afla în carantină obligatorie la domiciliul ei din Vado începând cu 20 mai, după ce a testat pozitiv pentru coronavirus, era de fapt indisponibilă la adresa pe care o declarase.

Descoperirea a fost făcută când medicul autorizat a mers la domiciliul femeii pentru a efectua cel de-al doilea tampon de control, însă femeia era de negăsit.

Contactată telefonic de medic și de militari, care între timp au intervenit la fața locului, femeia a refuzat să se întoarcă la domiciliu și să indice locul în care se afla, potrivit ilsecoloxix.it.

Risc de contagiune

 

Dincolo de plângerea penală, care o va duce în fața instanței pentru a răspunde pentru plecarea voluntară din izolare, încălcarea carantinei, refuzul expres de a se întoarce acasă și de a-și comunica poziția, situația este gravă, deoarece femeia a expus la risc de contagiune toate persoanele care ar fi putut intra în contact cu ea.

Iar pentru asta româncă riscă consecințe juridice chiar mai grave: dacă cineva este infectat de ea, acuzația de a fi infectat voluntar alte persoane, că a încălcat carantina și refuzul explicit de a fi urmărită de autoritățile sanitare, ar putea fi declanșate, femeia riscând o amendă substanțială și închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel