Italia. Româncă, eroină după ce a salvat viața unui copil: „Părinții erau îngroziți. Mama leșina continuu lângă mine și se trezea”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Româncă, eroină după ce a salvat viața unui copil „Părinții erau îngroziți. Mama leșina continuu lângă mine și se trezea”
Italia. Româncă, eroină după ce a salvat viața unui copil „Părinții erau îngroziți. Mama leșina continuu lângă mine și se trezea”

Daniela Bruma, în vârstă de 47 de ani, a devenit eroină în Italia după ce a salvat viața unui băiețel, în vârstă de 10 ani, care s-a înecat în mare, pe plaja din Rosolina Mare. 

Dramă cu final fericit a avut loc duminică dimineață pe plaja din Rosolina Mare (Rovigo), unde un băiat de 10 ani a riscat să se înece în timp ce făcea baie. Potrivit reconstrucției faptelor, el a ajuns sub apă fără a mai putea ieși și, când tatăl său l-a adus înapoi la țărm, era deja în fibrilație atrială. Asistenta Daniela Bruma i-a făcut imediat un masaj cardiac și i-a salvat viața. Apoi a intervenit salvarea elicopterului, care a transportat copilul la spitalul din Padova.

„Faceam plajă cu un prieten, când am auzit că salvamarii cereau să le aducă un defibrilator, am intervenit imediat”, explică Daniela. „Când am ajuns, am văzut că băiețelul era cianotic și am început imediat masajul cardiac. Abia după opt minute a început să scuipe apă și să respire. A fost o situație complicată: salvamarul s-a temut și când i-am spus că sunt asistentă s-a relaxat. Lângă mine, însă, am avut și părinții copilului, îngroziți”.

 

„Mama leșina continuu lângă mine și se trezea”

 

Părinții, de origine moldovenească, au reprezentat o provocare suplimentară pentru Daniela, deoarece nu înțelegeau limba italiană și nu puteau să-și dea seama care erau condițiile de sănătate ale copilului.

„Mama leșina continuu lângă mine și se trezea. Fiind de origine română, am acționat și ca traducător până la sosirea ambulanței și a elicopterului”, mai povestește Daniela.

Un voluntar de la Crucea Roșie a intervenit cu asistenta: „Mi-a dat imediat o mână de ajutor. Salvarea elicopterului a sosit 15 minute mai târziu”.

Daniela vorbește puțin despre ea: „Aș putea spune că am fost întotdeauna asistentă. Am vrut să fac asta de când eram mică și încă mă jucam cu păpușile, prefăcându-mă că le consult. Am început să lucrez în România și apoi m-am mutat aici, dar am continuat mereu să fac această treabă”.

Acum ar vrea să-l cunoască pe băiețelul pe care l-a salvat: „Aș vrea să-l văd și să-l îmbrățișez, să-l văd zâmbind. Mă bucur că este în afara pericolului. Cu mine la malul mării era fiica mea Emilia, care are aceeași vârstă cu acel copil și era foarte înspăimântată”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel