Italia. Românca de 19 ani susţine că nu este Denise Pipitone, fetiţa dispărută în urmă cu 16 ani: "Voi face testul ADN"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
captura video
captura video

Cazul lui Denise Pipitone, fetiţa dispărută în 2004 din faţa casei sale din Mazara del Vallo, este departe de a fi rezolvat. Zilnic se trimit rapoarte la poliţie în care se susține că a fost găsită, iar cel mai recent raport a fost trimis de o coafeză din Scalea, care susţinea că o tânără cu buletin românesc seamănă foarte mult cu fetiţa. Românca a fost abordată de mai multe televiziuni italiene şi a spus că nu este ea, dar nu se va opune testului ADN. 

În momentul în care a fost trimis raportul la poliţie, autorităţile au pornit ancheta cu discreţie şi a audiat-o pe tânără, care aavea şi nume asemănător: Denisa.

Mai mult, aceasta avea şi o cicatrice pe obrazul drept aproape identică cu cea a fetiţei dispărute. Iar în timpul audierilor, poliţiştii au cosntatat că nu îşi aminteşte mare parte din copilăria sa şi că a locuit în mai multe zone din Italia până acum.

Totuşi, fata spune că are 19 ani, în condiţiile în care Denise Pipitone ar trebui să aibă la acest moment 21, însă un test ADN urmează să fie făcut pentru a stabili exact adevărul.

 

Denisa: "Voi face testul ADN"

 

Între timp, investigaţia a ajuns în atenţia presei italiene, care a obţinut un interviu cu românca. Denisa Elena le-a spus celor de la emisiunea prezentată de Barbara D'Urso că nu este ea cea pe care o căutau. A recunoscut că a avut o copilărie dificilă și că a ajuns în Italia la vârsta de nouă ani.

„Nu sunt eu Denise Pipitone”, a spus tânăra de 19 ani. 

Românca a confirmat că va face testul ADN: „Este o pierdere de timp - a spus totuși - va fi cu siguranță un rezultat care nu se va potrivi”.

Denisa a spus că s-a născut în România pe 4 mai 2002, din părinți români. Despre prezența cicatricii pe obrazul drept, românca de 19 ani a spus că a căzut de pe un cal la vârsta de doi ani și are amintiri din copilărie. Tânăra se află în Italia din 2009, iar în localitatea Scalea alături de câțiva prieteni ai unei comunități de romi care este prezentă și în Sapri, în provincia Salerno şi la Cosenza. De fapt, Denisa are domiciliul declarat în orașul Bruzia, scrie quotidianodelsud.it.

Coafeza din Scalea, Grazia Bonanno, a spus că a fost surprinsă de această fată, care nu i-a dat impresia că este de etnie romă. A întrebat despre părinții ei și apoi prenumele ei. Acesta a fost momentul care a declanșat scânteia de îndoială și apoi a generat raportul. Procurorul din Marsala a deschis totuși un dosar de investigație pentru a încerca să înțeleagă dacă se poate dovedi necesar să se continue testul ADN, singura dovadă care ar oferi certitudini. Deocamdată „cazul” „Denisei” din Scalea rămâne fără răspuns.

Aici interviul acordat de Denisa televiziunilor din Italia:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel