Italia. Român de 52 de ani, mort după ce a căzut de la înălțime. Vasile lucra ca zidar

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un român, stabilit în Italia, și-a pierdut viața, după ce a căzut de pe o schelă, de la patru metri înălțime. 

Un român în vârstă de 52 de ani, care lucra ca zidar, a decedat la Ravenna, în Emilia Romagna. Incidentul s-a petrecut vineri, 4 februarie, atunci când bărbatul a căzut de pe o schelă, de la patru metri înălțime, potrivit publicației Corriere Romagna.

Bărbatul, pe nume Vasile Burcuț, lucra alături de colegii săi pe via Carso, în incinta unui imobil în care se desfășoară lucrări de restructurare și reamenajare la trei apartamente. În cursul după amiezii, din motive necunoscute, bărbatul și-ar fi pierdut echilibrul căzând de la aproximativ patru metri înălțime. Impactul cu solul a fost deosebit de violent, iar românul nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

 

Este posibilă prăbușirea unei schele

 

Autoritățile au deschis o anchetă, care va fi condusă de procurorul Lucrezia Ciriello. Printre ipoteze se numără și cea a prăbușirii unei schele. Cercetările autorităților vor face lumină în acest caz.

O altă româncă, de 56 de ani, a murit, sâmbătă, într-un accident pe o autostradă din Italia.

 

Paraschiva urma să se căsătorească și lucrase ca badantă și patiseră

 

Paraschiva H, o româncă de 56 de ani, a murit, sâmbătă, într-un accident pe o autostradă din Italia. Mașina ei a fost izbită cu viteză de un autoturism care circula pe contrasens, iar apoi a luat foc.

Paraschiva H. era originară din comuna Roșcani, județul Iași, dar de câțiva ani se mutase în San Biagio di Callalta, în provincia Treviso. Femeia urma să se căsătorească peste câteva luni cu partenerul ei, Sergio, care o aștepta la Trieste.

Românca a lucrat în trecut ca badantă, la curățenie și ca patiser, iar în prezent era angajată la o mare fabrică din Italia - De Longhi,  relatează Il Piccolo.

„Paola”, cum o numeau prietenii italieni, ducea o viață echilibrată, fiind apreciată de comunitatea în care se integrase, având mulți prieteni români, dar și italieni. În ziua tragediei, ea se deplasa spre Trieste, unde stătea partenerul ei.

 

Victima unui șofer sloven

 

Paraschiva a fost victima unui șofer sloven, în vârstă de 48 de ani, care circula pe autostradă pe contrasens, cu mre viteză. Acesta a intrat pe autostrada A4 la Fernetti, în direcția greșită, și cu mers cu viteză mare aproximativ 15 km, până în zona localității Duino, unde s-a petrecut accidentul.

„Mergea cel puțin cu 160 de km pe oră, a trecut la doar câțiva centimetri de mine”, a povestit un martor. „Am oprit și am sunat la 112, am coborât din mașină și-mi tremurau picioarele. Toată ziua numai la asta m-am gândit.”

Mașina româncei a fost izbită în plin și a izbucnit în flăcări. Femeia, din păcate, a murit carbonizată în interiorul autoturismului. Șoferul vinovat a fugit inițial de la locul accidentului, dar a fost găsit de polițiști la un kilometru de locul tragediei.

„O femeie puternică/, spun prietenii ei, care, respectându-și valorile, a reușit să-și refacă o viață și o condiție în altă țară, învățând limba și cultura italiană devenind o parte activă a țesutului productiv și social. Ea lasă multi oameni afectați de moartea ei prematură și în România, unde întreținuse multe legături și unde o așteptau mai multe rude, potrvit Triesteprima.it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel