Italia. Român achitat, după ce a fost acuzat de o fată că i-ar fi furat 380 de euro din portofel

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare
Italia. Român lăsat să moară de prietenii săi, de frică să nu fie prinși cu droguri. Au aruncat cadavrul pe un câmp. Se cer șase luni de închisoare

Un român a fost achitat de poliție, după ce a fost acuzat de o fată că i-ar fi furat 380 de euro din portofel.

Weekendul dintre 13 și 14 iunie 2020: prima relaxare a restricțiilor de către Covid19 și redeschiderea cluburilor după restricții a adus pe străzile din Cervia și Milano Marittima o multitudine de tineri dornici să recupereze timpul pierdut. Dar și un roi de speculanți rău intenționați, dornici să își refacă încasările pierdute.

Și astfel, în câteva ore, poliția locală, carabinierii, poliția financiară și poliția de stat au intervenit într-o serie de bătăi, încăierări și jafuri. Poate că niciodată nu au fost atât de multe pentru densitate.

 

Român achitat, după ce o tânără l-a acuzat de furt

 

Printre acestea se număra un posibil jaf împotriva unei tinere din Castrocaro Terme care venise pe Riviera cu o prietenă pentru o ieșire în oraș și care s-a trezit deposedată de cei 380 de euro pe care îi avea în poșetă după o îmbrățișare neobișnuită de către un tânăr român - Mihăiță Alexandru B., acum în vârstă de 24 de ani și de negăsit - care ar fi fost înarmat cu un briceag.

Un jaf agravat pentru procuratură: atât de mult încât procurorul Daniele Barberini ceruse o pedeapsă de cinci ani și jumătate de închisoare. Dar, în schimb, tribunalul penal, prezidat de judecătoarea Cecilia Calandra, a redus totul la amenințări agravate, considerând în mod evident că nu existau dovezi că cei 380 de euro au dispărut din cauza tânărului de 24 de ani, mai mult, într-o noapte atât de plină de hoți de buzunare.

Rezultatu: inculpatul, apărat de avocatul Matteo Olivieri, s-a ales cu o pedeapsă mult mai blândă, de șase luni de închisoare.

 

Cum s-a petrescut incidentul

 

Potrivit relatărilor fetei vizate, seara a început în jurul orei 21.00. Ea a retras banii și împreună cu o prietenă, ieșise în club. Apoi, în jurul orei 3, cele două fete se întorceau în parcarea din zona Viale Gramsci.

În acel moment apăruse românul în poveste: tânărul, care părea amețit, vorbea dezordonat și avea sânge pe față, îi arătase un rucsac care conținea diverse obiecte. Apoi i-a cerut o îmbrățișare și s-a apropiat de ea, punând vârful unui briceag - continuă acuzarea - pe stomacul fetei.

Prietena ei a observat totul și a apucat-o, încercând să o trăgea spre ea. Cele două au sunat apoi la poliție și, în timp ce așteptau, și-au dat seama că din poșetă lipseau 380 de euro.

 

Românul a mai avut probleme cu poliția



În acel moment, amenințările s-au transformat într-un jaf, iar suspectul, cunoscut deja din incidente anterioare, a fost identificat și prins în scurt timp. Avocatul său a subliniat, printre altele, că nimeni nu l-a văzut băgând mâna în poșeta fetei.

În plus, pentru a efectua acea manevră, care necesita o anumită dexteritate, ar fi trebuit cel puțin să fie treaz: în schimb, a fost descris ca fiind probabil sub influența alcoolului sau a altor substanțe și, în consecință, într-o stare de confuzie.

Cu alte cuvinte, era mai probabil ca, în acea seară plină de evenimente, banii să fi fost luați de altă persoană..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel