Italia. Român, accident de muncă la telecabină. Alți conaționali au dat alarma

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român de 50 de ani a avut nevoie de intervenția elicopterului medical pentru a fi transportat la spital, după ce a suferit un accident de muncă în timp ce lucra la o telecabină în pădurea din San Giovanni di Fassa (Trentino).

Accident la locul de muncă în Val di Fassa, un tăietor de lemne a fost transferat cu elicopterul la spitalul Santa Chiara din Trento.

Alarma a fost declanșată în jurul orei 16.00 joi, 12 august, într-o curte forestieră deschisă după furtuna Vaia în localitatea Prapolin, pe teritoriul municipalității San Giovanni di Fassa.

Dinamica este încă neclară, dar un muncitor a fost rănit: bărbatul român în vârstă de 59 de ani a fost lovit de cablul de oțel al telecabinei. 

Alarma a fost dată imediat și serviciile de urgență, ambulanța, pompierii locali, salvarea montană și carabinierii au sosit la fața locului.

Salvatorii au izolat și securizat zona, în timp ce elicopterul a aterizat în câteva minute în Val di Fassa, deoarece opera în zonă pentru o altă intervenție.

Muncitorul a fost imobilizat și stabilizat de echipajul medical care a aterizat la fața locului, apoi bărbatul de 59 de ani a fost urcat la bordul elicopterului pentru a fi transportat la spitalul din capitală.

De la Vaia, în octombrie 2018, în Trentino au fost deschise peste 300 de șantiere forestiere. În 2021 au avut loc deja două accidente mortale în situații similare

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel