Italia. Reducerea de 30 de cenți la benzină și motorină, prelungită de guvernul Draghi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Petrolul coboară la minimul ultimelor șapte luni din cauza problemelor economice
Petrolul coboară la minimul ultimelor șapte luni din cauza problemelor economice

Ministerele Economiei și Tranziției Ecologice au confirmat reducerea cu 30 de cenți a prețului la litrul de benzină, motorină, GPL și metan până la 5 octombrie.

Carburanții vor continua să coste cu 30 de cenți mai puțin pentru încă o vreme. "Ministrul Economiei și Finanțelor, Daniele Franco, și ministrul Tranziției Ecologice, Roberto Cingolani, au semnat decretul interministerial care prelungește până la 5 octombrie măsurile în vigoare în prezent pentru reducerea prețului final al carburanților", se arată într-o notă difuzată de guvern.

"Reducerea de 30 de cenți pe litru pentru benzină, motorină, GPL și metan pentru autovehicule este astfel prelungită până la această dată“. Pe scurt, se confirmă reducerea accizelor, care altfel ar fi fost în vigoare până la 20 septembrie din cauza decretului Aid bis.

Această ultimă prelungire din partea guvernului Draghi - practic cea mai scurtă de când măsura a intrat în vigoare pentru a încerca să combată prețurile ridicate ale carburanților - va costa încă o jumătate de miliard de euro. Apoi va trebui să se înțeleagă care va fi politica noului guvern, deși este practic imposibil ca acesta să fie în funcție la data limită de 5 octombrie. Prin urmare, este probabilă o nouă prelungire și pentru că, potrivit observatorilor, prețurile sunt din nou în creștere.

Italia. Reducerea de 30 de cenți la benzină și motorină, prelungită de guvernul Draghi

 

În plus, trebuie să ținem cont de reducerea de 30 de cenți pe litru care se aplică de luni de zile. Potrivit elaborării 'Quotidiano Energia' pe baza datelor comunicate de operatori la Osservaprezzi al Ministerului Dezvoltării Economice, prețul mediu național al benzinei de autoservire este de 1,775 euro pe litru (1,769 cifra anterioară). Prețul mediu al motorinei în regim de autoservire a crescut la 1,848 de euro pe litru (1,834 ieri). Prețurile GPL s-au situat între 0,802 și 0,830 euro pe litru. Prețul mediu al gazelor naturale pentru autoturisme este cuprins între 2 500 și 3 049 de euro pe kilogram.

"Bun, dar prea puțin! - se plânge Uniunea Națională a Consumatorilor - "Prelungirea de la 20 septembrie la 5 octombrie a reducerii accizelor, doar 15 zile, este un șoarece mâncat de pisică", susține Massimiliano Dona, președintele Uniunii Naționale a Consumatorilor.

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel