Italia, rata de infectare din ce în ce mai scăzută. Ministerul Sănătății: „Obiectivul guvernului este de a readuce țara la normalitate”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Bilanț Coronavirus, 16 februarie, Italia. Ministerul Sănătății: „Obiectivul guvernului este de a readuce țara la normalitate”
Bilanț Coronavirus, 16 februarie, Italia. Ministerul Sănătății: „Obiectivul guvernului este de a readuce țara la normalitate”

Bilanțul Coronavirus Italia, datele Ministerului Sănătății miercuri, 16 februarie 2022: date privind pandemia de Covid-19 actualizate până în prezent.

Astăzi, miercuri, 16 februarie 2022, va fi anunțat noul bilanț Coronavirus Italia, care conține datele publicate de Ministerul Sănătății. Prin intermediul acestora se va putea realiza o anchetă punctuală asupra pandemiei de Covid-19 în Italia, cu o atenție deosebită la cifrele referitoare la infecțiile zilnice și la presiunea exercitată de virus asupra spitalelor. Din fericire, aceasta este în scădere în ultimele săptămâni față de vârful înregistrat între decembrie 2021 și ianuarie 2022.

Între timp, să analizăm buletinul de ieri, când noile infecții apărute au fost 70.852 din 695.774 de teste procesate, moleculare și antigenice, pentru o rată de pozitivitate de 10,2%. Au fost 388 de decese pozitive la acest test (151.684 de la începutul pandemiei), în timp ce astăzi 1.550.410 pacienți cu Covid sunt încă pozitivi. Dintre aceștia, însă, 1.533.689 se află în izolare la domiciliu, cu simptome minore sau fără. În ceea ce privește spitalizările, acestea au fost de 15.602, în timp ce unitățile de terapie intensivă angajate sunt 1.119.

 

Permisul verde se va elimina la sfârșitul lunii martie? 


Așteptând să cunoaștem datele care alcătuiesc noul bilanț Coronavirus Italia, raportăm declarațiile făcute de subsecretarul de stat de la Sănătate, Andrea Costa , la microfoanele Radio Anch'io, pe Rai Radio 1, conform ilsussidiario.net.

"Posibila eliminare a Certificatului Verde la 31 martie este un scenariu posibil. Astăzi trebuie să finalizăm administrarea celor trei doze. În acest ritm, este rezonabil să ne gândim că până în martie am putea finaliza campania de vaccinare, deschizând un nou scenariu cu o relaxare treptată a măsurilor restrictive, inclusiv a Certificatului Verde. Obiectivul guvernului este de a readuce țara la normalitate. Cred că în mod cert starea de urgență nu va mai fi reînnoită și din acel moment va începe cu siguranță o nouă etapă.", a explicat subsecretarul de stat de la Sănătate.

 

„Trebuie să punem în aplicare ultimele eforturi pentru a scoate țara din această situație”

 

„Datele despre pandemie ne spun că ne aflăm într-o fază pozitivă, nu există nicio îndoială în această privință. Cu toate acestea, datele ne spun, de asemenea, că pandemia este încă acolo și trebuie să punem în aplicare ultimele eforturi pentru a scoate țara din această situație cât mai repede posibil.

Introducerea obligativității vaccinării pentru persoanele de peste 50 de ani merge exact în această direcție, aceea de a reduce cât mai mult posibil numărul persoanelor nevaccinate", a mai adăugat Andrea Costa pentru Radio Anch'io.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel