Italia. Prostituată româncă, răpită de pe stradă, bătută și violată. Silvia a murit în timpul procesului și nu a mai aflat cine a batjocorit-o

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
IItalia. Româncă, obligată să se prostitueze la 15 ani de doi prieteni de familie: „450 de întâlniri în patru luni”
IItalia. Româncă, obligată să se prostitueze la 15 ani de doi prieteni de familie: „450 de întâlniri în patru luni”

Silvia, o prostituată româncă care era pe străzile din Cremasco, Lombardia, Italia, a fost agresată sexual de un individ. Instanța a chemat-o de mai multe ori pentru a-i asculta mărturia, însă tânăra nu s-a prezentat niciodată la proces. 

Judecătorii au ordonat găsirea tinerei, nu doar în Italia, ci și în străinătate, în special la Craiova, locul său de reședință. Astăzi, la data audierii procesului, procurorul Davide Rocco a comunicat completului de judecată că românca a murit. Mai mult, din informațiile primite în urma rezultatelor cercetării, a reieșit că la momentul evenimentelor, pe 9 iulie 2010, românca și-a schimbat data nașterii, declarând că este majoră, însă ea avea atunci numai 17 ani.

Prin urmare, pe baza celor reieșite, procurorul a înăsprit acuzația, adăugând circumstanța agravantă a violenței sexuale comise asupra unui minor.

Acuzatul este Alfred, în vârstă de 43 de ani, un zidar albanez, căsătorit și cu doi copii, cu reședința în provincia Como.

„Da, în 2010 am frecventat zona Cremasco”, a recunoscut el, „și s-a întâmplat să am relații cu prostituate, dar au fost întotdeauna consensuale. Nu am violat sau lovit pe nimeni niciodată”.

 

Silvia, găsită de polițiști cu fața umflată

 

În acea noapte de 9 iulie 2010, carabinierii, în urma unui apel telefonic, au găsit-o pe Silvia cu fața umflată. Românca practica prostituția în zona industrială Vaiano Cremasco. A fost agresată din spate, bătută și luată cu forța într-un Volkswagen Passat gri, după care a fost dusă la Gradella di Pandino unde a fost violată.

Odată salvată, a fost dusă la camera de urgență a spitalului Crema și apoi la clinica Mangiagalli din Milano, unde se mai păstrează testele prelevate la momentul vizitei.

Astăzi, judecătorii au decis să scoată de la spital fișa medicală pentru a extrage profilul genetic conținut în lamele compuse în urma tamponului și pentru a-l compara cu ADN-ul inculpatului.

În timpul anchetei, polițiștii care au parcurs tronsonul de drum în care Silvia se prostitua, au găsit geanta ei, papucii, cerceii și trei batiste de hârtie care fuseseră trimise la poliția din Ris di Parma pentru a fi analizate. Tocmai pe acele trei batiste, folosind lămpi speciale de criminalistică, s-au găsit urme biologice din care fusese extras ADN-ul. Rezultatul a fost un profil genetic „clar, identificator, referitor la un bărbat necunoscut”. Căutarea ulterioară în baza de date internă a stabilit că acel profil era deja prezent în arhive din cauza unui alt caz de violență sexuală comis în 2009 la Cinisello Balsamo, din nou împotriva unei prostituate.

 

Prins după opt ani

 

În 2012, după obținerea profilului genetic necunoscut, polițiștii din Ris au transmis constatările în baza de date a Ministerului de Interne pentru o comparație a codului genetic. Opt ani mai târziu, în 2020, a sosit comunicarea că testul ADN extrapolat din batiste a dus la un nume: cel al lui Alfred, care a ajuns în închisoare în 2017.

Cu acea ocazie i s-a luat ADN-ul, rezultat compatibil cu profilul extrapolat din batiste. Tocmai acel profil va fi comparat cu cel al tampoanelor făcute Silviei.

Magistrații vor decide pe 18 ianuarie pedeapsa pentru inculpat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel