Italia: Preot român, în fruntea Caritas-ului din Roma

Narcis Popa / 3 sep 2018, 14:49 Salveaza PDF Comentarii

Un preot român a fost numit în fruntea organizației Caritas din Roma, care aparține de instituția papală și al cărui scop este ajutorarea oamenilor. 

Don Benoni Ambăruș - cunoscut ca Don Ben, este noul director al Caritas din Roma. El a fost nominalizat la ghidul corpului diecezan, care era deja director adjunct începând cu 16 octombrie 2017. 

Don Ambarus îl succede pe Monsignor Enrico Feroci, care a condus Caritas timp de nouă ani. 

Benoni Ambăruș s-a născut la Bacău

Născut 22 septembrie 1974 la Somusca-Bacău (România), Don Benoni Ambarus intrat în seminarul minor al Diecezei de Iași, România, în 1990; a absolvit in 1994 si apoi, pana in 1996, a participat la Seminarul Major din Iasi.

La 23 noiembrie 1996, el ajunge la Roma, unde a terminat studiile și a primit BA în teologie. La 29 iunie 2000 a fost hirotonit presbiter la Iași.

S-a întors apoi la Roma, unde, în 2001, a obținut o licență în teologia dogmatică la Universitatea Pontificală Gregoriană. Din 2001 până în 2004 a fost educator la Seminarul Roman Major; din 2004 până în 2007 a fost colaborator parohial în San Frumenzio ai Prati Fiscali; din 2007 până în 2010 este preot paroh adjunct în aceeași parohie. Din 2010 până în 2012 este vice-preot în comunitatea Santa Maria Causa Nostrae Laetitie din Torre Gaia.

În 2012 Don Ambarus devine pastor al Sfinților Elisabeta și Zaharia la Muricana Valle care va fi prima parohie ce a primit vizita pastorală a Papei Francisc, la 26 mai 2013.În cele din urmă, în 2017, a urmat numirea sa în calitate de director adjunct al Caritas din Roma.

„Sunt conștient - spune Don Benoni Ambarus - te pentru a juca un serviciu provocator și blând cu încrederea să se bazeze pe experiența și dăruirea multor profesioniști, voluntari și toți cei săraci. Experiența director adjunct, cu experiență în ultimele luni, a fost pentru mine școala Evangheliei vieții prin ochii și inimile celor săraci. Caritas va continua calea de la marginea multor comunități parohiale și toate că lumea vastă a Bisericii de la Roma, în care caritate se realizează prin apărarea demnității și a justiției: experiențe pe care din ce în ce trebuie să lucreze în comuniune "

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy