Italia. Premierul Conte, audiat timp de 3 ore la Bergamo cu privire la gestionarea epidemiei

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Prim-ministrul italian Giuseppe Conte a fost audiat vineri, timp de aproape 3 ore, de un magistrat din Bergamo cu privire la modul în care a fost gestionată epidemia de COVID-19, a comunicat serviciul de presă al agenţiei France Presse, preluat de Agerpres.  

Conte a fost audiat de magistratul Maria Cristina Rota, procuror adjunct al parchetului din Bergamo, la sediul guvernului din Roma, în cadrul unei anchete ce priveşte întârzierea cu care a fost declarată "zonă roşie" în două localităţi din provincia Bergamo, Nembro şi Alzano Lombardo, în timp ce epidemia era în plină extindere.

Magistratul şi echipa sa, sosiţi la palatul guvernamental în prima parte a dimineţii, în faţa camerelor de televiziune, urmau să-i mai audieze pe ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, şi pe cel de interne, Luciana Lamorgese.

Parchetul din Bergamo, oraş martir din Lombardia şi epicentrul epidemiei care a făcut peste 34.000 de morţi în Italia, desfăşoară mai multe anchete distincte în legătură cu această tragedie.

Cea mai mediatizată în ultimele zile este cea referitoare la întârzierea cu care a fost declarată "zonă roşie" în localităţile Nembro şi Alzano Lombardo, afectate în mod deosebit de epidemie.

Guvernul central şi liderii din Lombardia îşi atribuie reciproc responsabilitatea acestei întârzieri, care a avut un impact dramatic asupra saturării sistemului sanitar, creşterii mortalităţii şi extinderii epidemiei în această regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel