Italia. Povestea lui Marian, în atenţia presei din peninsulă. Jurnaliştii fac un apel către oraşul în care trăieşte de zece ani pentru a-l ajuta

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un român a impresionat presa italiană după ce a fost văzut dormind pe străzile din Enna. Jurnaliştii fac un apel pentru Marian pentru a primi ajutor de la municipalitate.

Românul îşi duce veacul în spatele oficiului poștal central din spatele Piazza Garibaldi - Piazza Prefettura. Se află de 10 ani în Italia şi nimeni nu ştie povestea sa sau cum a ajuns în această stare.

"Un imigrant român redus la a trăi în condiții extreme, fără acoperiș deasupra capului, înconjurat de vânt și ploaie și de un nivel de igienă foarte îndoielnic. Bărbatul, aflat acum la Enna de vreo zece ani, nu a reușit niciodată să găsească pe cineva care să-l susțină, fie la instituții, fie la vreun binefăcător", scrie dedalomultimedia.it.

"Cu siguranță, el are o anumită dependență de alcool, dar condițiile în care își trăieşte viaţa ar trebui cel puțin să ne facă să ne gândim. Ar fi potrivit ca municipalitatea, în acord cu celelalte instituții responsabile, să îi găsească o cazare adecvată, asigurându-i un acoperiș deasupra capului și mese calde în fiecare zi. În ceea ce privește dependența de alcool, este de dorit să plasezi această persoană într-o instituţie adecvată, capabilă să o detoxifieze", precizează aceeaşi sursă.

Cazul lui Marian a ajuns în atenţia presei după ce un alt om al străzii, tot român, şi-a găsit sfârşitul în timpul inundaţiilor din Sassari, Sardinia. Cazul lui Ion Prisecaru, în vârstă de 53 de ani, a impresionat opinia publică. Un bărbat a încercat să îl salveze din calea apelor, însă nu a reuşit. Acum, se face un apel pentru a întinde o mână de ajutor celor aflaţi în această situaţie tristă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel