Italia. ROMÂN sub acoperire, agentul 007 al Carabinierilor. Operațiune de AMPLOARE pentru prinderea traficanților

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un polițist român sub acoperire a ajutat oamenii legii din Italia să destructureze o amplă rețea care se ocupa cu traficul de droguri. 

Presa din Italia prezintă povestea polițistului român folosit pe post de "agent 007" de către oamenii legii din "Cizmă".

Potrivit torino.repubblica.it, este pentru prima dată în Italia când o operațiune de poliție a fost finalizată folosind un agent sub acoperire care aparține unei forțe de poliție străine.

Polițistul român sub acoperire în Italia a prins un pastor care vindea droguri

 

S-a întâmplat la Torino, în cadrul unei anchete privind traficul internațional de droguri care a dus la arestarea a doi oameni. Unul dintre cei doi este un nigerian de 48 de ani, predicator pentru Adunarea lui Dumnezeu a bisericii misionare creștine. Nici biserica evanghelică și nici comunitatea religioasă nu au știut despre viața dublă a pastorului.

Acesta a fost arestat de echipa mobilă din Torino, împreună cu o femeie din Malaezia de 39 de ani. Potrivit autorităților, activitatea bisericii era doar o acoperire pentru traficul de droguri. Rețeaua a recrutat curieri în România și a importat în Europa mari cantități de cocaină și heroină din America de Sud și, în special, din Brazilia.

Polițist român, pe urmele traficanților de droguri din Torino

 

Investigațiile au început la sesizarea agentului român, care a raportat traficul de droguri colegilor din Torino. Atunci când anchetatorii au realizat că o parte importantă a operațiunii se desfășura la Torino, cum ar fi recrutarea de curieri și plata călătoriilor, ofițerii de poliție, împreună cu serviciul operațional central, au colaborat îndeaproape cu polițistul român. 

El a lucrat timp de câteva săptămâni sub acoperire, pretinzând că este un transportator de droguri. Un adevărat "agent 007 român", scrie presa italiană. El a promis șefilor rețelei că va transporta un kilogram de cocaină din Brazilia, în Africa de Sud și apoi în Europa, într-o valiză. 

La finalul operațiunii, polițistul român a fost felicitat de colegii săi italieni pentru profesionalismul de care a dat dovadă în timpul operațiunii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel