Italia. Pensionar, găsit fără viață în pat. Badanta moldoveancă, dispărută fără urmă: „Ea l-a sufocat!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O badantă moldoveancă este acuzată de fiul pensionarului de care a avut grijă că l-ar fi ucis, în Savignano sul Panaro, provincia Modena, regiunea Emilia-Romagna din Italia.

„Astăzi este o zi frumoasă”. Acestea sunt cuvintele lui Marco Coppi, fiul lui Luciano, fermierul din Savignano care a murit la vârsta de 77 de ani în circumstanțe misterioase pe 22 noiembrie 2020. Ieri, după mai bine de un an de așteptare, judecătorul redeschis dosarul și noi cercetări.

Documentele au fost apoi trimise înapoi Parchetului. Potrivit raportului legist, Luciano Coppi, găsit fără viață în patul său, ar fi murit de o boală. Cu toate acestea, expertul părtinitor, desemnat de familie, a ajuns la concluzii diferite, afirmând că cineva ar fi putut juca un rol în moartea sa.

Suspiciunile se ridică către îngrijitoarea moldoveancă, în vârstă de 77 de ani, care ar fi dispărut. În plus, mai multe obiecte de valoare lipseau din casa fermierului, așa că, potrivit familiei Coppi, acesta a fost ucis și apoi jefuit.

Badantă, condamnată în Italia după ce a violat și agresat pensionara de care avea grijă: Ani grei de închisoare pentru îngrijitoarea moldoveancă

 

„Legistul nostru a exclus moartea naturală”

 

Judecătorul a dispus ieri noi cercetări, iar experții vor fi chemați la o interogare asupra constatărilor medico-legale. Printre ipotezele legate de moarte a fost cea a sufocării. Erau copiii bărbatului care au dat alarma întrucât nu mai răspundea la telefon de ore întregi. În acea dimineață de sâmbătă, 21 noiembrie 2020, pe baza a ceea ce ieșise la iveală, fermierul și-a însoțit noua îngrijitoare moldoveancă, ce lucra la el de puțin peste o săptămână, la Spilamberto. În schimb, câteva ore mai târziu, sâmbătă după-amiază, femeia a reapărut împreună cu un bărbat: ambii ar fi fost însoțiți la Savignano de o a treia persoană.

Oare au născocit un plan pentru a-l ucide și pentru a-l jefui pe fermier? Poate că noile investigații ar putea dezvălui această întrebare. Ceea ce a reieșit la momentul evenimentelor a fost că bărbatul în vârstă a murit sâmbătă seara, în timp ce telefonul mobil al badantei a fost localizat în casa acestuia până la ora 05.30 duminică dimineața.

„Sunt foarte fericit: speram la asta”, subliniază fiul victimei, Marco. „Sper ca în aceste șase luni, sau mai bine zis cele aranjate de judecător pentru investigații ulterioare, să se facă puțină lumină: era timpul. Nu s-a auzit nimic de această îngrijitoare, dar ceea ce știu sigur este că tatăl meu a lucrat la țară și era bine. Legistul nostru a exclus moartea naturală și de aceea am făcut recurs. Cu siguranță sunt mai senin: această veste mă face încrezător în justiție. Tatăl meu locuia într-o casă de la țară și când se culca încuia dormitorului și, de asemenea, pe cel al ușii exterioare. Cu toate acestea, în acea zi, amândouă ușile nu erau încuiate. Să sperăm că adevărul iese la iveală acum”.

Italia. O fostă badantă româncă, un nou început după 17 ani de locuri de muncă nedeclarate și precare. Povestea emoționantă a Magdei, care a luat-o de la zero

 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel