Italia. Pensionar atacat de un tânăr român, în curtea unei biserici. Bătrânul îl rugase să nu facă gălăgie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
italia batran lovit de un roman in biserica
italia batran lovit de un roman in biserica

Un bătrân a fost atacat de un român, după ce îi făcuse observație, pentru că se certa cu iubita sa în curtea bisericii din Bessica di Loria, iar slujba de seara deja începuse. Bărbatul s-a trezit la pământ, cu septul nazal și un pomet fracturate. După o lună de cercetări, efectuate de carabinieri, băiatul care l-a lovit cu pumnul pe Renato Berton, un pensionar în vârstă de 70 de ani, a fost identificat și reținut pentru vătămare corporală.

Evenimentul a avut loc pe 6 februarie. Era chiar după ora 18, iar liturghia de seară era în desfășurare în biserica Bessica di Loria. Dar slujba a fost întreruptă din cauza de o ceartă din curtea bisericii. Renato Berton, de 70 de ani, fost director al oficiului poștal al Castello di Godego, Riese Pio X și Loria, și în prezent voluntar în parohie și membru al protecției civile, a ieșit afară să vadă ce se întâmplă. 

Berton a ieșit din biserică și a văzut un băiat, de orgine română, și o fată, care se certau aprins. După ce i-a spus prietenului ei să o lase în pace, tânăra a plecat. Băiatul a rămas însă pe treptele curții bisericii. Berton l-a întrebat dacă există probleme, dar nu a primit niciun răspuns de la tânăr. Voluntarul a vrut să se întoarcă în biserică, însă tânărul de 22 de ani l-a lovit cu pumnul în față. Berton a căzut inconștient pe pământ.

Berton, cu nasul și un pomet fracturate a rămas la pământ câteva minute. O doamnă care se venea la biserică  a dat alarma. a fața locului au ajuns carabinierii și o ambulanță. Medici l-au transportat pe voluntar la spitalul din Castelfranco. La rândul lor, carabinierii  au început a anchetă, analizând imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă, relatează  ilgazzettino.it.

În mai puțin de o oră, militarii l-au identificat pe atacator. Acesta este un român de 22 de ani care locuiește în Loria și  care va trebui acum să răspundă pentru atac în fața autorităților judiciare. „O persoană a fost lovită într-un mod brutal și nemotivat. Mă bucur că carabinierii l-au identificat pe presupusul atacator. La rândul nostru, vom îmbunătăți în continuare supravegherea video în întreaga zonă, conștienți că acesta este unul dintre cele mai eficiente și mai rapide moduri de a aduce aceste personaje în fața justiției, a comentat primarul din Loria, Simone Baggio. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel