Italia. Patru români au câștigat mii de euro din banii donați pentru copii săraci. Furau și portofelele femeilor care donau

Liviu Ludovic |
Data publicării:
carabinieri_roman_arestat
carabinieri_roman_arestat

Patru români au fost arestați în Italia, după ce au obținut sute de euro pe zi din bani de donații, evident false. 

Patru români au fost denunțați Parchetului din Genova, ei formând o rețeta de escroci care cereau bani pe stradă pentru diverse cazuri sociale. Totul era desigur fals, iar românii nu doar strângeau bani, ci le și jefuiau pe femeile care donau. 

Cei patru români operau în orașul Genova (regiunea Liguria). Potrivit Poliției de Stat, ei abordau trecătorii, în special în fața magazinelor Coop, sub pretextul unor strângeri de fonduri pentru o organizație caritabilă. Nu doar că fondurile încasate nu ajungeau la copiii săraci, ci uneori furau inclusiv portofelele femeilor care făceau donații.

Cei patru români își schimbau locația de la o zi la alta

 

Potrivit sursei citate, locația escrocilor se schimba de la o zi la alta. Chiar dacă la finalul zilei tinerii români se alegeau cu sute de euro, se pare că nu era destul. Aceștia mai furau și portofelele din gențile femeilor, în timp ce le îmbrățișau în semn de mulțumire pentru contribuția adusă „cauzei” lor.

Polițiștii din Echipa de Investigații din cadrul secției din Sestri Ponente au deschis o anchetă în urma mai multor semnalări primite din partea unor femei care au fost păgubite. În urma cercetărilor s-a stabilit că cei patru tineri alegeau cu precădere intrările din supermarketurile Coop și abordau cumpărătorii sub pretextul strângerii de fonduri pentru „Istituto Nino Jesus”, o organizație caritabilă care chiar există și este afiliată Icye Italia (o rețea de voluntariat internațională), cu activități menite ajutorării copiilor sărmani și misiunilor caritabile din America de Sud.

Fluturau un certificat fals cu o ștampilă pe el

 

Potrivit poliției, românii obțineau bani pentru că prezentau un certificat fals al Institutului și spuneau că strâng bani pentru deschiderea unui Centru internațional pentru ajutorarea copiilor săraci. Certificatul conținea o ștampilă ce părea a fi oficială și semnul drapelului italian.

Cei 4 români au fost arestați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel