Italia. OFICIAL: CARANTINA obligatorie pentru cine vine din România, PRELUNGITĂ și după data de 31 iulie

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat în urmă cu câteva minute pe pagina de Facebook că măsura carantinării persoanelor care sosesc din România și Bulgaria se prelungește și după data de 31 iulie.

„Am semnat ordinul care confirmă măsura de carantină de 14 zile pentru cei care au fost în România și Bulgaria, așa cum era deja prevăzută pentru toate țările din afara UE și non-Schengen”, scrie ministrul în textul publicat pe rețeaua socială.

Măsura este valabilă până la data de 15 august când se va face o reevaluare.

În plus, anunță ministrul italian de resort, Algeria  fost eliminată de pe lista țărilor non-UE care, deși cu aranjament de carantină, au posibilitatea de acces în Italia fără motive dovedite de urgență.

În Italia lucrează mai mult de un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor, al agriculturii şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea un impact puternic asupra sectoarelor unde mare parte dintre români își desfășoară activitatea.

Până vineri, 31 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 50.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel