Italia. O româncă și-a pierdut bebelușul după ce a fost snopită în bătaie în închisoare: „Nu a avut niciun sprijin de specialitate!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O româncă, în vârstă de 30 de ani, a fost băgată la închisoare de judecătorii italieni în momentul în care era însărcinată în 3 luni.

Ea și-a pierdut bebelușul la scurt timp după ce a intrat în închisoare întrucât a fost snopită în bătaie. Românca și-a spus povestea Asociației Antigona care a publicat-o ieri în raportul anual obișnuit al fundației care se ocupă de drepturile deținuților

Faptele datează din martie 2019, când magistratul Santa Maria Capua Vetere ordonase arestarea la domiciliu cu o brățară electronică pentru româncă. Ulterior, pentru o chestiune de jurisdicție teritorială, documentele trecuseră la Napoli, iar procurorul ceruse arestarea preventivă în închisoare, ordonată apoi de noul judecător de instrucție.

 

„A prezentat toate simptomele așa-numitului sindrom de intrare în închisoare”

 

Românca a spus biroului de informații juridice Antigona despre frica ei cu privire la faptul că era însărcinată și considera că s-ar afla în pericol.

„Când am întâlnit-o, ea a prezentat toate simptomele așa-numitului sindrom de intrare în închisoare, care se manifestă atât cu tulburări psihice, cât și psihosomatice, precum un sentiment de greutate gastrică, dezgust morbid pentru toate alimentele cu imposibilitatea consecutivă de a mânca, precum și spasmele esofagiene violente și persistente care nu permit continuarea alimentelor de-a lungul canalului digestiv”, scrie Antigona în raport.

 

Românca, episoade severe de sufocare

 

Femeia a spus că a experimentat episoade severe de sufocare, „foame” de aer, tahicardie și amețeli, alături de o stare puternică de anxietate. După ce i-a explicat administrației închisorii problemele sale de sănătate și după autorizarea magistratului, a fost supusă controalelor în spital.

„Aproximativ 10 zile mai târziu, ginecologul închisorii a constatat moartea fătului, care a fost urmată de transferul imediat la spital pentru chiuretaj. La câteva ore după operație, ea s-a întors la penitenciarul pentru femei, dar nu a existat nicio recunoaștere a doliului ei, nici un sprijin de specialitate”, denunță asociația, potrivit ilriformista.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel