Italia. O fată de 15 ani a mers să se sinucidă, după ce a vorbit pe Instagram cu „apostolul lui Dumnezeu”: „Omoară-te, spune el”

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O adolescentă de 15 ani din Roma a fost găsită de mama ei pe acoperișul clădirii unde locuiau. Fetița repetă că a vorbit cu „apostolul lui Dumnezeu“, pe Instagram care i-a spus că trebuie să moară pentru a renaște. 

„Dacă aș fi demnă să trăiesc nu m-aș arunca. Altfel, pentru a mă naște din nou, trebuie să o fac. Apostolul lui Dumnezeu mi-a spus asta“, îi tot repeta tânăra de 15 ani din Roma mamei sale, pe care o găsise pe coperișul blocului unde locuiesc  la periferia capitalei.

Părintele reușește să își ia fiica de pe marginea clădirii și o îmbrățișează. Ajung n cele din urmă la camera de urgență a unui spital, und e fetița este luată în custodie de specialiștii spitalului pentru copii. Povestea pe care ea le-a spus-o psihologilor se referă totuși la jocul Balena Albastră și Jonathan Galindo. Cele mai grave capcane în care pot cădea adolescenții când trec printr-un moment de vulnerabilitate. 

Citește și: Italia, în stare de ȘOC: O fată de 10 ani a MURIT după ce a jucat "jocul cu eșarfa" de pe TikTok 

Povestea Ericăi (n.r. nume fictiv) este una des întâlnită în rândul adolescenților, relatează Il Messagero. Părinții nu se mai înțeleg de ceva timp și se ceartă și de față cu ea. Cu colegii de școală nu se poate împrieteni. Internetul devine un refugiu, dar ceea ce crede că este o prietenie virtuală se dovedește a fi o relație toxică, extrem de periculoasă. Totul începe cu Instagram. Ea caută alinare într-un străin care o împinge spre prăpastie, cu pași mici. Orice ezitare a tinerei de 15 ani este depășită prin mici provocări pe care victima decide să le accepte.

Îl găsește pe „apostolul lui Dumnezeu” pe Instagram

 

În explorarea ei de pe web, Erica dă peste profilul unei persoane și începe conversația cu „apostolul lui Dumnezeu”. Cel puțin așa se numește el însuși. Cu excepția numelui, nu există nicio referință religioasă, nu este o sectă.  Străinul se prezintă ca o persoană sensibilă, la fel ca Erica. El o ascultă, mărturisește ea, și îi povestește despre problemele cu iubitul ei, părinții, cu prietenii, colegii de clasă. Câștigarea încrederii este doar primul pas. A doua fază implică o obligație de loialitate și promovarea „testelor“. 

Acestea sunt câteva „examene” care trebuie promovate. „Nu te duce azi la școală”, îi comandă el. Dacă Erica nu se supune, sancțiunea este declanșată: "Întrerup toate relațiile cu tine, nu mai avem ce discuta" Acesta este șantajul, tar tânăra de 15 ani nu se poate lipsi de „apostolul lui Dumnezeu”, legătura devenind deja o dependență. Prin urmare, fata nu se duce la școala, iar el îi cere o fotografie care să demonstreze ceea ce pretinde fata.  Timpul trece și „tutorele” acestui  joc nebun ridică constant ștacheta. „Fură bani de la părinții tăi”. Este o chestiune de câțiva euro. Erica o face, o altă fotografie este mărturia. 

„Trebuie să mori ca să renaști“

 

Astfel, treptat și fără șă își dea seama, adolescenta de 15 ani este tot mai subjugată de „apostolul“ din social media. Și astfel se ajunge ca, într-o seară din octombrie 2020,  fata să accepte cea mai nebună cerere: „Trebuie să mori ca să renaști. Sau poate că nu“. Erica urcă pe terasa clădirii. Ordinul este imperativ. „Apostolul lui Dumnezeu” va comunica în scurt timp decizia sa: Dacă fata este demnă să trăiască sau nu, și astfel se va arunca, pentru a trăi. 

Mama înțelege că ceva nu este în regulă cu fiica sa, care are atitudini neobișnuite. O urmărește fără să fie observată și vede că fata ține telefonul mobil în mâini în așteptarea unui apel sau a unui mesaj. Așa că se apropie de Erica, o oprește și o întreabă ce intenționează să facă. Fiica ezită, apoi spune totul. Femeia este șocată. Fiica sa ar fi făcut probabil gestul extrem dacă nu ar fi intervenit. Nu se gândește de două ori, o îmbrățișează și își dă seama că nu se poate descurca singură cu această situație. Singura cale de ieșire este să o duci pe fetiță la Spitalul de Copii Bambino Gesù. Erica este acum în siguranță. Dar capcana pentru alți adolescenți este la îndemâna smartphone-urilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel