Italia. O badantă româncă „a uitat“ cum câștigase 140.000 de euro, anchetată pentru fraudă. Trebuie să dea înapoi toți banii

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă de 50 de ani, angajată ca badantă la Torino, a fraudat statul italian de mii de euro. Femeia a încasat ilegal reddito di cittadinanza, deși în conturile din România avea peste 140.000 de euro.

O româncă de 50 de ani, care a lucrat ca badantă în Italia, riscă să aibă mari probleme cu Justiția italiană, după ce a „uitat” să declare cum câștigase 140.000 de euro. Femeia a vrut să își „rotunjească“ veniturile și a declarat pe proprie răspundere că îndeplinește condițiile pentru a primi „venitul de cetățenie” (n.r. reddito di cittadinanza), alocația pentru cei fără venituri. Corespondentul din Italia al ajutorului social românesc.

Însă declarația pe care ea și-a asumat-o era una falsă, acest lucru fiind descoperit de Garda de Finanțe după patru ani, timp în care a încasat și ajutor din partea statului italia, dar și salariu. Ea este acum cercetată pentru fraudă și va trebui să restituie statului ceea ce a primit în mod nelegal.

Femeia, care este rezidență în Druento, a lucrat ca badantă în provincia Torino, însă banii aferenți muncii prestate erau transferați direct într-un cont deschis la o bancă din România, românca fiind de părere că astfel nu va putea fi descoperită de autorități.

Mai mult, pentru fals în declarații și uz de fals, românca de 50 de ani a beneficiat de venitul garantat de statul italian sub forma unei subvenții destinată populației aflată sub pragul sărăciei absolute. Odată descoperită frauda, autoritățile din finanțele italiene au denunțat-o pe badantă procuraturii din Torino. Pe lângă acuzațiile de fraudă și însușire necuvenită a banilor, femeia va trebui să dea înapoi statului italian sumele primite în toți acești ani, plus o amendă, potrivit torinooggi.it.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel