Italia. O asistentă îmbrățișează un bebeluș infectat cu COVID, separat forțat de mamă: Imaginea simbol care a făcut înconjurul lumii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O asistentă îmbrățișează și se joacă cu un bebeluș de 7 luni, infectat cu COVID, separat de mama lui, din cauza complicațiilor.  Imaginea simbol a umanității și profesionalismului, surprinsă la o secție de Terapie Intensivă din Italia.

Mama bebelusului a fost luată în secția de terapie intensivă a spitalului Salesi din Ancona, unde Matteo Maurizio, bebelușul ei de 7 luni, a fost internat pentru o operație delicată. „Atât fiul meu, cât și eu am fost pozitivi pentru covid, nu l-am putut vedea și așa mi-au trimis această imagine a umanității și profesionalismului”

„Acea frumoasă fotografie, un simbol al îmbrățișării protectoare a copilului meu. În cel mai greu moment, mi-au trimis această imagine. O bucurie imensă pentru mine, în coșmarul pe care îl trăiam de câteva zile, izolată de fiul meu bolnav", a afirmat Roberta, mama bebelușului.

Imaginea a fost preluat în secția de anestezie și resuscitare și înfățișează una dintre cele mai experimentate asistente dispusă să aibă grijă de un bebeluș separat de mama sa din cauza complicațiilor Covid. În mijlocul tuburilor și tuburilor, asistenta, urmând regulile stricte în vremuri de pandemie, se joacă cu Matteo Maurizio, îl mângâie și ține suzeta în mâna stângă.

Italia. O asistentă îmbrățișează un bebeluș infectat cu COVID, separat de mamă

 

Din fericire, cazul este unul cu final fericit. Cazul clinic dificil al micuțului, deocamdată rezolvat, araată anxietatea unei perioade negre pentru familia sa, care a început pe 3 martie și s-a încheiat în urmă cu câteva zile când micuțul Matteo a fost externat. 

În imaginea care a devenit simbol, asistenta, Katia Sandroni, îl îmbrățișa și se juca cu micuțul Matteo, dar habar nu avea că era fotografiată. Un medic anestezist a surprins momentul pe camerele de înregistrare și a decis să facă fotografia. „A fost ceva natural și instinctiv. Scena a fost foarte dulce și când mi-am dat seama, mi-am luat telefonul mobil și am făcut fotografia", a declarat Monica Pizzichini, medicul anestezist care a surprins imaginea, citează Il Resto del Carlino.

Medicul spune că ceea ce a înduioșat-o a fost „tandrețea cu care Katia se juca cu copilul“. „Sarcina noastră este să vindecăm, dar în acel moment ea îndeplinea o sarcină suplimentară. Când a ieșit din cameră la sfârșitul mini-schimbului ea a spus că bebelușul plângea și apoi a simțit nevoia să se întindă lângă el și să-l lase să se joace. Gestul său a avut succes, iar bebelușul s-a liniștit și a început să se joace", mai explică Monica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel