Italia. Muncitor român „la negru“, moarte îngrozitoare: Barca pe care era Vasile a fost trasă de curenți în larg

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi patroni italieni, de 63, respectiv 55 de ani, sunt cercetai pentru omor și riscă să fie condamnați la închisoare pentru „dublă crimă“, după ce un român de 38 de ani și un senegalez de 28 de ani au murit, după ce barca pe care se aflau a fost trasă de curenți în larg, în timp ce lucrau „la negru“ la o construcție pe plaja lor. 

 „Responsabil pentru omor dublu”. Pe scurt, asta a susținut procurorul în procesul de la Trapani, deschis împotriva a doi italieni, manageri ai plajei Castellammare del Golfo, „Dies Vacuus”, în apele căreia, în seara zilei de 3 iulie 2012, un român și un senegalez s-au înecat. Pentru cuplul Colomba-Milazzo, procurorii cer trei ani, respectiv 2 ani și 2 luni de închisoare pentru ucidere din culpă.

Ambii, potrivit acuzației, au lucrat în „negru” pe sectorul lor de plajă și au murit în timp ce, cu o barcă cu vâsle, au făcut mai multe drumuri între țărm și o stâncă, pe care construiau un foișor pentru a fi folosit în sezonul estival.

Românul Tofan Vladimir Vasile avea 38 de ani când a murit, alături de un senegalez de 28 de ani. Tragedia a avut loc în marea Guidaloca. Barca cu vâsle pe care se aflau Vasile și Totang  fost dusă în larg de curenții puternici, unde și-au găsit sfârșitul. Cei doi s-au înecat în timp ce încercau să recupereze câteva hidrobiciclete din apă și, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au fost trași în larg de curenți, fără a putea reveni la țărm, potrivit tp24.it. 

Primul cadavru care a fost recuperat, la câteva ore după ce au apucat să cear ajutor, a fost cel al lui Vasile. Cadavrul Senegalezului a fost găsit a doua zi, fără viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel